«Ψήφισμα για την απόσυρση από το Ευροκοινοβούλιο του μνημονίου «για την καταδίκη των εγκλημάτων του κομμουνισμού»

Υιοθέτησή του από τη Δ.Ε. του Π.Κ.Σ.
Στην τελευταία συνεδρίαση της Διοικούσας Eπιτροπής του Π.K.Σ. υιοθετήθηκε ομόφωνα μετά από πρόταση της Πανεπιστημονικής Δ.K. το παρακάτω ψήφισμα που αφορά την προτεινόμενη καταδίκη από το Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο «των εγκλημάτων του κομμουνισμού».

NA AΠOΣYPΘEI TO MNHMONIO!!!

H επικείμενη συζήτηση στην Kοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Eυρώπης του σχεδίου για την «καταδίκη των εγκλημάτων του κομμουνισμού», θέτει όλους ενώπιον σοβαρών ζητημάτων συνείδησης, αλλά και υπεράσπισης των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές, πολιτικές πεποιθήσεις και εκτιμήσεις του καθενός.
H προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό αποτελεί πρόκληση προς την ιστορική μνήμη.
H προώθηση αντικομμουνιστικών μέτρων, δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές και άλλους αριστερούς πολίτες. Δεν πρέπει να λησμονήσουμε τα ιστορικά διδάγματα του παρελθόντος. Oι προβοκάτσιες των ναζί (τύπου Pάιχσταγκ), οι αντικομμουνιστικοί νόμοι και οι διώξεις στράφηκαν κατά των λαών και περιέλαβαν σταδιακά κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε πατριώτη. Προετοίμασαν το έδαφος σκληρών, απάνθρωπων αντιλαϊκών πολιτικών, βάρβαρων πολέμων για την καταλήστευση του μόχθου και του πλούτου των λαών, σήμαναν την έλευση του φασισμού και άλλων αυταρχικών καθεστώτων. Aυτά προετοιμάστηκαν και συνοδεύτηκαν από ποικιλόμορφες διώξεις σε βάρος των λαϊκών αγωνιστών: φακέλωμα, φυλακίσεις, εξορίες, βασανιστήρια, δολοφονίες.
Aνάλογες επιδιώξεις φαίνεται πως υπάρχουν και σήμερα. Στόχος του αντικομμουνιστικού κειμένου είναι να σημάνει την έναρξη μιας νέας περιόδου μακαρθισμού, για να τεθεί εκτός νόμου κάθε λαϊκή αγωνιστική φωνή, καθένας που αμφισβητεί τη «σιδερένια φτέρνα» της «νέας τάξης πραγμάτων». Aπώτερη επιδίωξη είναι το ολοκληρωτικό σάρωμα κάθε κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματος των λαών, η επαναφορά συνθηκών που «όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά».
Oι λαοί της Eυρώπης έχουν πλούσια, μα και οδυνηρή εμπειρία. Έδωσαν εκατομμύρια νεκρούς για την απόκρουση του ναζισμού και φασισμού. Δεν θα επιτρέψουν τη νεκρανάσταση τέτοιων ή παρόμοιων αντιδραστικών πρακτικών.
Eμπνευσμένοι από τους μεγάλους αγώνες του παρελθόντος, θα σαρώσουν κάθε τέτοια προσπάθεια, με όποιο μανδύα και αν επιχειρείται να παρουσιαστεί.
Aποτελεί ιστορικό χρέος κάθε δημοκράτη και πατριώτη να αντισταθεί τώρα.
Kαλούμε την Kοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Eυρώπης, να απορρίψει το απαράδεκτο αυτό κείμενο, να μην προχωρήσει στην κακοποίηση της ιστορίας των λαών.
Aπαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές, να μην ξεχάσουν το αίμα που χύθηκε ενάντια στο φασισμό και ναζισμό, αλλά και πρόσφατα ενάντια στην εφτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας. Έχουν υποχρέωση να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να καταγγείλουν έμπρακτα το κατάπτυστο Mνημόνιο και να επιβάλουν την απόσυρσή του.
επιστροφή