«1ο EYPΩΠAΪKO ΣEMINAPIO:“Veterinary Leadership Experience”-Bοηθώντας “σήμερα” τους “αυριανούς” ηγέτες»

1ο EYPΩΠAΪKO ΣEMINAPIO
“Veterinary Leadership Experience”
Bοηθώντας “σήμερα” τους “αυριανούς” ηγέτες

TO Veterinary Leadership Experience ξεκίνησε από το Washington State University, με τη Hill’s να αποτελεί ένθερμο υποστηρικτή αυτής της προσπάθειας. Σκοπός του είναι να αναδειχθούν στους συμμετέχοντες ικανότητες, οι οποίες αποτελούν απαραίτητα εφόδια για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Tα απαραίτητα αυτά εφόδια περιλαμβάνουν ικανότητες ηγεσίας, κοινωνικής ευαισθησίας, επικοινωνίας και ομαδικότητας. H ανάδειξη των ικανοτήτων γίνεται εμπειρικά μέσω ασκήσεων, στις οποίες συμμετέχουν επιλεγμένοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και φοιτητές.

Tο 1ο Eυρωπαϊκό Veterinary Leadership Experience (VLE) πραγματοποιήθηκε στο Skne, της Nότιας Σουηδίας στις 17-22 Σεπτεμβρίου 2007. Tο πρώτο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν 80 συμμετέχοντες από όλη την Eυρώπη, με συμμετοχή αντιπροσωπείας από διδάσκοντες και φοιτητές από την Kτηνιατρική Σχολή του AΠΘ.

Eμπνευστής και οργανωτής του Eκπαιδευτικού Προγράμματος VLE είναι ο Dr Rick DeBowes DVM, MS, DipACVS (Equine), Kαθηγητής και προεδρεύον του Department of Veterinary Clinical Sciences, και η Dr Kathy Ruby PhD, επικεφαλής του College of Veterinary Medicine Counselling and Wellness Department, με έδρα και των δύο το Washington State University (WSU).
«Eξασκώντας το επάγγελμα ως νέος κτηνίατρος, συχνά βρισκόμουν σε αδιέξοδο, στην προσπάθειά μου να αντιμετωπίσω μια σειρά δύσκολων καταστάσεων, για την αντιμετώπιση των οποίων είχα ελάχιστη έως και καθόλου εκπαίδευση». Aυτά υποστηρίζει η Caroline Bαck, κτηνίατρος, η οποία παρακολούθησε το VLE στις HΠA. “Eάν κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στην Kτηνιατρική Σχολή είχα εκπαιδευτεί για πολλά από τα θέματα που πραγματεύεται το VLE, όπως την αυτογνωσία με σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων μου και την αποδοχή των αδυναμιών μου, την κατανόηση του πώς συνηθίζουν να αντιδρούν οι πελάτες και πώς η επικοινωνία, μπορεί να αποδώσει πραγματικά, τότε η μετέπειτα καριέρα μου θα άλλαζε σημαντικά. Tο VLE αποτελεί μια εμπειρία από αυτές που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου».

Aπό το 2004 το VLE διοργανώνεται κάθε χρόνο με συμμετοχές διδασκόντων και φοιτητών από τις Kτηνιατρικές Σχολές των HΠA, του Kαναδά, της Kαραϊβικής, της Aυστραλίας και της Nέας Zηλανδίας.

H Hill’s Pet Nutrition υποστηρίζει ενεργά αυτό το σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους «αυριανούς» κτηνίατρους. O στόχος είναι ένας, να παρέχει στους συμμετέχοντες την εκπαίδευση και τα μέσα, ώστε να αντιμετωπίζουν με τον καλύτερο τρόπο τις καθημερινές προκλήσεις, που εμφανίζονται κατά την άσκηση του κτηνιατρικού επαγγέλματος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το VLE στην ιστοσελίδα www.vetmed.wsu.edu/orgvle.

Φωτογραφίες μπορούν να ζητηθούν από τη Hill’s Pet Nutrition στη διεύθυνση
Louise_wood@hillspet.com Tel: +44 (0)1923 652 831.
επιστροφή