«1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κτηνιατρικής Παραγωγικών Ζώων, Υγιεινής–Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης και Προστασίας του Καταναλωτή»

...διοργανώνει η Ε.Κ.Ε. στην Αθήνα στις 14-16 Μαρτίου 2008.


1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κτηνιατρικής Παραγωγικών Ζώων,
Υγιεινής – Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης και Προστασίας του Καταναλωτή".

Αθήνα, 14-16/3/2008
Ξενοδοχείο Hilton.


‘’1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΗΣ –ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ’’.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ‘’ΧΙΛΤΟΝ’’ ΑΘΗΝΑ
14-16 Μαρτίου 2008

Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (Ε.Κ.Ε) και οι Κλάδοι : (α) Κτηνιάτρων Ζωικής Παραγωγής και Υγείας Παραγωγικών Ζώων και (β) Κτηνιάτρων Υγιεινολόγων –Τεχνολόγων Τροφίμων οργανώνουν στην Αθήνα, 14-16/3/2008 , στο Ξενοδοχείο Hilton, το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κτηνιατρικής Παραγωγικών Ζώων, Υγιεινής – Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης και Προστασίας του Καταναλωτή».
Το Συνέδριο θα συμπεριλάβει όλες τις εξελίξεις στους τομείς Κτηνιατρικής των Παραγωγικών Ζώων («Στάβλος»), την Υγιεινή- Ασφάλεια («Πιάτο») των Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης , την Προστασία του Περιβάλλοντος από τις διάφορες Κτηνοτροφικές Δραστηριότητες και Μονάδες Επεξεργασίας Τροφίμων, όπως και κυρίως την Προστασία –Εξασφάλιση της Υγείας των Καταναλωτών Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης.

ΔΟΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • Θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα 4 αίθουσες ομιλιών.
  • Επίσημες γλώσσες θα είναι η Ελληνική και η Αγγλική με ταυτόχρονη μετάφραση για τους προσκεκλημένους ξένους ομιλητές.
  • Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης ερευνητικών-πειραματικών εργασιών, επιδημιολογικών-επιζωοτιολογικών μελετών που αφορούν κυρίως την κτηνιατρική βιοασφάλεια του στάβλου και τα τροφιμογενή νοσήματα από Τρόφιμα Ζωικής Προέλευσης (ΤΖΠ) .
  • Επίσης θα υπάρχουν εισηγήσεις για την προστασία του καταναλωτή ΤΖΠ. Στο Συνέδριο αυτό μπορεί να παρουσιάσουν εργασίες συνάδελφοι Κτηνίατροι, συνάδελφοι Γεωτεχνικοί που ασχολούνται με την πρωτογενή κτηνοτροφική παραγωγή και την υγιεινή- τεχνολογία ΤΖΠ, άλλοι Επιστημονικοί Κλάδοι που έχουν σχέση με τα ΤΖΠ και από το χώρο της Ιατρικής που αντίστοιχα έχουν άμεση σχέση με τη διατροφή του ανθρώπου και την προστασία της υγείας του καταναλωτή ΤΖΠ.
  • Ακόμη περιμένουμε ανακοινώσεις και συμμετοχή από τις καταναλωτικές οργανώσεις , τις οργανώσεις-συνεταιρισμούς των κτηνοτρόφων, τη βιομηχανία κτηνιατρικών φαρμάκων, ζωοτροφών και την αντίστοιχη των ΤΖΠ.
  • Θα υπάρχουν συνολικά 3-4 Στρογγυλές Τράπεζες που θα αφορούν: α) Ανθεκτικά βακτήρια στα κυριότερα θεραπευτικά ιατρικά αντιβακτηριακά (αντιβιοτικά κτλ) που «παράγονται» στο «στάβλο». Ποιος είναι ο άμεσος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία (Δ.Υ). β) Τροφιμογενή νοσήματα από τα ΤΖΠ γ) «Στάβλος» - « Πιάτο» ο ενιαίος χώρος βιοασφάλειας του καταναλωτή ΤΖΠ δ) Καταναλωτής ΤΖΠ και η καλύτερη δυνατή προστασία του.
  • Θα υπάρχουν ακόμη εισηγήσεις (διάρκειας 30 λεπτών ) από ειδικούς επιστήμονες, ανακοινώσεις (διάρκειας 15 λεπτών) και αντίστοιχα με τη μορφή αναρτημένης ανακοίνωσης (posters). Το περιεχόμενο τους θα αφορά αποκλειστικά το αντικείμενο του συνεδρίου και την παρακάτω θεματολογία του (Ενότητες):
  1. Συμβατική Κτηνοτροφική Παραγωγή : Συστήματα Ολοκληρωμένης Κτηνιατρικής Διαχείρισης για: α) την προστασία της Υγείας-Ευζωίας των Παραγωγικών Ζώων (ΠΖ= θηλαστικά, πτηνά, ψάρια και έντομα), β) την Προστασία και τη Βελτίωση του Φυσικού Περιβάλλοντος, γ) την Ασφάλεια των Παραγόμενων ΤΖΠ και δ) την Προστασία της Υγείας του Καταναλωτή ΤΖΠ.
  2. Βιολογική Κτηνοτροφική Παραγωγή: Προβλήματα και Προοπτικές
  3. Ιχθυοκαλλιέργειες: Προβλήματα Κτηνιατρικής βιοασφάλειας στο επίπεδο της εκτροφής. Οι προοπτικές σε ότι αφορά το φυσικό περιβάλλον και την Υγιεινή- Ασφάλεια του παραγόμενου προϊόντος.
  4. Μελισσοπαραγωγή: Προβλήματα Κτηνιατρικής βιοασφάλειας στο επίπεδο της εκτροφής. Οι προοπτικές σε ότι αφορά το φυσικό περιβάλλον και την Υγιεινή- Ασφάλεια του παραγόμενου προϊόντος.
  5. Παραγωγή α) λευκών κρεάτων από μονογαστρικά ΠΖ (χοίροι-πτηνά-κουνέλια) και β) αβγών: Προβλήματα και Προοπτικές.
  6. Παραγωγή Ερυθρών Κρεάτων και Γάλακτος από τα Μικρά Μηρυκαστικά (ο κλάδος που αποτελεί τη « Χρυσή Ευκαιρία» της Κτηνοτροφίας μας ) και τα Μεγάλα Μηρυκαστικά : Προβλήματα και Προοπτικές.
  7. Φυσιοπαθολογία και Βιοτεχνολογία της Αναπαραγωγής των Π.Ζ: Προβλήματα και Προοπτικές.
  8. Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών: Προβλήματα και Προοπτικές ( Μεταλλαγμένες πρώτες ύλες ζωοτροφών, Συμβατικές και Βιολογικές Καλλιέργειες για παραγωγή Ζωοτροφών).
  9. Πόσιμο νερό και Κτηνοτροφική Παραγωγή : Προβλήματα και Προοπτικές.
  10. Κατάλοιπα Κτηνιατρικών Φαρμάκων , Φυτοφαρμάκων και Διαφόρων άλλων Τοξικών ουσιών στα ΤΖΠ: Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι για τη Δ.Υ. και για το φυσικό περιβάλλον . Το παρόν και το μέλλον της Κτηνιατρικής Φαρμακευτικής Έρευνας και Ανάπτυξης.
  11. Το Καθεστώς των Υποχρεωτικών Κτηνιατρικών Υγειονομικών Ελέγχων από το «Στάβλο» στο «Πιάτο» του Καταναλωτή: Προβλήματα και Προοπτικές.
  12. Εργαστηριακός Κτηνιατρικός Έλεγχος Ασφάλειας των ΤΖΠ : Προβλήματα και Προοπτικές.
  13. Ζωονόσοι των Π.Ζ (λοιμώδη και παρασιτικά νοσήματα που μεταδίδονται από τα ΠΖ- και μέσω των ΤΖΠ στον άνθρωπο): Προβλήματα και Προοπτικές καλύτερης προστασίας της Δ.Υ.
  14. Ελληνικά Γαλακτοκομικά Προϊόντα (με αιχμή του «δόρατος» τη φέτα και τα άλλα ΠΟΠ που προέρχονται από γάλα των μικρών μηρυκαστικών): Προβλήματα και Προοπτικές.
  15. Ελληνικά Κρέατα-Κρεατοσκευάσματα και κυρίως Παραδοσιακά Κρεατοσκευάσματα: Προβλήματα και Προοπτικές.
  16. Καινοφανή και Λειτουργικά Τρόφιμα Ζωικής Προέλευσης: Προβλήματα και Προοπτικές.
  17. Σφαγεία και Εργοστάσια –Εργαστήρια Τυποποίησης και Επεξεργασίας των ΤΖΠ: Προβλήματα και Προοπτικές.
  18. Συστήματα Ανάλυσης και Διαχείρισης Κινδύνων στην Παραγωγή, Επεξεργασία και Τυποποίηση των ΤΖΠ: Προβλήματα και Προοπτικές.
  19. Παραγωγή τυποποιημένων Ζωοτροφών για τα Ζώα Συντροφιάς (σκύλοι-γάτες) : Προβλήματα και Προοπτικές στην αξιοποίηση των Ελληνικής Προέλευσης υποπροϊόντων- παραπροϊόντων των σφαγείων και των αντίστοιχων της βιομηχανίας επεξεργασίας-τυποποίησης ΤΖΠ.
  20. Προ-και Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση Κτηνιάτρων στον κρίσιμο τομέα του « Στάβλου» και της Υγιεινής -Ασφάλειας των ΤΖΠ: Προβλήματα και Προοπτικές που απορρέουν από την υποχρεωτική (στο χώρο της Ε.Ε) αξιολόγηση-πιστοποίηση των Ευρωπαικών Κτηνιατρικών Σχολών.
  21. Προστασία Καταναλωτών ΤΖΠ : Προβλήματα και Προοπτικές.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

  • Οι εισηγήσεις πρέπει να κατατεθούν σε περιλήψεις ελληνικής και αγγλικής γλώσσας (για τους ξένους ομιλητές μόνο αγγλική περίληψη) έκτασης η κάθε μια 2 σελίδων Α4. Μετά την κρίση από την Επιστημονική Επιτροπή (ΕΕ) του Συνεδρίου πρέπει να σταλεί, κατά περίπτωση, ελληνικό ή αγγλικό κείμενο 8-12 Α4 σελίδων, με πλήρη βιβλιογραφική υποστήριξη.
  • Η ελληνική και η αγγλική περίληψη των ανακοινώσεων και των ελεύθερων αναρτημένων ανακοινώσεων (posters) πρέπει να καταλαμβάνει (η κάθε μια ξεχωριστά γλώσσα : Ελληνική και Αγγλική) έκταση μιάς (1) σελίδας Α4.
  • Οι εισηγήσεις (περιλήψεις) , ανακοινώσεις και posters θα κριθούν από την ΕΕ του Συνεδρίου και πρέπει να υποβληθούν μέσω διαδικτύου στην ειδική Δ/νση της Γραμματείας (του Συνεδρίου) abstracts@hvms2008.gr σε αρχείο μορφής «doc» (Microsoft Word) μέχρι 31/10/2007.
  • Οι εισηγήσεις, μετά τη θετική κρίση τους από την ΕΕ, πρέπει να σταλούν σε πλήρες κείμενο μέχρι 15/01/2008.
  • Για κάθε εισήγηση-ανακοίνωση- poster που θα κριθεί θετικά για παρουσίαση και δημοσίευση στα πρακτικά του Συνεδρίου είναι απαραίτητη η προεγγραφή ενός τουλάχιστον από τους συγγραφείς.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

  • Πρέπει να χρησιμοποιηθεί γραμματοσειρά “Arial”, μέγεθος γραμμάτων στοιχείων 12, διάκενο 1,5 γραμμή και περιθώρια 3,5 εκατοστά.
  • Στην πρώτη σειρά γράφεται ο τίτλος της εργασίας με έντονα κεφαλαία γράμματα και στη δεύτερη τα ονόματα των συγγραφέων με πεζά γράμματα. Δύο σειρές παρακάτω γράφονται το επάγγελμα, οι επίσημοι τίτλοι (π.χ DVM, MS, PhD, DrSc, Eur. College Dipl κλπ)και ο επαγγελματικός χώρος των συγγραφέων, ο διαχωρισμός των οποίων γίνεται με αριθμητικούς εκθέτες. Αν οι συγγραφείς είναι περισσότεροι του ενός, υπογραμμίζεται το όνομα εκείνου που θα ανακοινώσει την εργασία.
  • Στις περιλήψεις των πειραματικών ερευνητικών εργασιών και των διαφόρων μελετών πρέπει να παρουσιάζεται με σαφήνεια ο σκοπός για τον οποίον έγινε η μελέτη , τα υλικά και μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν , τα αποτελέσματα με την κατάλληλη στατιστική επεξεργασία και τα κυριότερα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτά . Δεν θα γίνουν δεκτές περιλήψεις , στις οποίες λείπει κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω στοιχεία και ιδιαίτερα εκείνες όπου δεν καταγράφονται αποτελέσματα αλλά αναφέρουν ότι «τα αποτελέσματα» θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.
  • Το τελικό κείμενο των εισηγήσεων πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες για τη δημοσίευση αντίστοιχων εργασιών στο ΠΕΚΕ (περιοδικό της ΕΚΕ).
  • Η κάθε περίληψη πρέπει να συνοδεύεται από επιστολή στην οποία θα αναφέρονται τα εποπτικά μέσα που απαιτούνται για την παρουσίασή της και τα στοιχεία επικοινωνίας του ομιλητή (ηλεκτρονική και ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνα).
  • Το μέγεθος του κάθε poster θα είναι 80 εκ. πλάτος Χ120 εκ. ύψος.
  • Η διάταξη της ύλης θα πρέπει να περιλαμβάνει :
  • Τίτλο
  • Συγγραφείς
  • Προέλευση εργασίας
  • Σκοπό εργασίας
  • Υλικά και μεθόδους
  • Αποτελέσματα – Συμπεράσματα
  • Εικόνες (σχέδια-φωτογραφίες)


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το δικαίωμα συμμετοχής για το Συνέδριο έχει οριστεί ως ακολούθως:
Μέχρι 31-01-2008 Από 01-02-2008

  • Μέλη Ε.Κ.Ε 80 ευρώ 100 ευρώ
  • Μη Μέλη Ε.Κ.Ε 120 ευρώ 150 ευρώ
  • Φοιτητές 50 ευρώ 50 ευρώ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργεί, εκτός του Γραφείου Τύπου συνεχούς ενημέρωσης των ΜΜΕ σε ότι αφορά τα συμπεράσματα του Συνεδρίου, Επιστημονική και Εμπορική Έκθεση που θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων :

  • Την Κτηνιατρική Βιομηχανία Φαρμάκων και Προμιγμάτων,
  • Τη Βιομηχανία Ζωοτροφών και Προσθετικών Ζωοτροφών ,
  • Τη Βιομηχανία ΤΖΠ (κρέατος, ιχθυηρών, γάλακτος, αβγών, μελιού, των διαφόρων προϊόντων τυποποίησής τους, των καινοφανών και λειτουργικών τροφίμων ΖΠ),
  • Τις Συσκευές –εργαλεία –εγκαταστάσεις και επιστημονικά βιβλία που αφορούν το «Στάβλο» και το «Πιάτο» του Καταναλωτή.
  • Την υποδομή των εργαστηρίων που ασχολούνται με την Υγιεινή- Ασφάλεια ΤΖΠ και με συστήματα Ελέγχου ( συστήματα ISO, HACCP),
  • Τη διατροφή του ανθρώπου και την προστασία της Υγείας του από την κατανάλωσή (και την υπερκατανάλωση) ΤΖΠ,
  • Τις καταναλωτικές οργανώσεις,
  • Τους κρατικούς οργανισμούς και τους ιδιωτικούς φορείς που ελέγχουν τα ΠΖ και τα ΤΖΠ και
  • Καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο οργανισμό, Εταιρία (επιστημονική ή εμπορική) και συνδικαλιστική οργάνωση που έχει σχέση με τα ΠΖ και τα ΤΖΠ.

Γραμματεία Συνεδρίου

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το Οργανωτικό Γραφείο του Συνεδρίου, SVORONOS TRAVEL, Απόλλωνος 5, 105 57 – Αθήνα,
Τηλ: +30 210 3244932, Fax: + 30 210 3250660 info@hvms2008.gr

Δελτίο συμμετοχής Δελτίο Συμμετοχής (326Κb) Δελτίο συμμετοχήςΔελτίο Συμμετοχής (119Kb)

επιστροφή