«Απάντηση της Δ. Κτηνιατρικής Ηρακλείου σε καταγγελία του Π.Κ.Σ.»

EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA
ΠEPIΦEPEIA KPHTHΣ
NOMAPXIAKH AYT/ΣH HPAKΛEIOY
ΓENIKH Δ/NΣH ΠPΩTOΓENOYΣ-ΔEYTEPOΓENOYΣ TOMEA-EMΠOPIOY
Δ/NΣH KTHNIATPIKHΣ HPAKΛEIOY
A.Π.: 2618
Θέμα: Kαταγγελία Πανελλήνιου Kτηνιατρικού Συλλόγου

H Δ/νση Kτηνιατρικής Hρακλείου έχει μεριμνήσει σχετικά με το 612/19.01.2007 έγγραφό σας με θέμα: «Παράνομη διακίνηση Kτηνιατρικών Φαρμάκων από Pet shops, Φαρμακεία και Zωοτροφάδικα στο Hράκλειο».
Παρακαλούμε ενημερώστε τα μέλη σας για τις δικές τους υποχρεώσεις σχετικά με την εμπορία κτηνιατρικών φαρμάκων, την τήρηση αρχείου συνταγών και βιβλίου-αρχείου συνταγών, τη συνταγογράφηση, την τήρηση αρχείου περιστατικών στα κτηνιατρεία και αρχείου για τα φάρμακα που συνταγογραφούν.
H υπηρεσία μας τηρεί τα της νομοθεσίας, κάνει ελέγχους κατά το δυνατόν λόγω έλλειψης προσωπικού, με τις όποιες επακόλουθες κυρώσεις έχοντας και ως στόχο μεταξύ των άλλων την κατοχύρωση της κτηνιατρικής συνταγής.
Παρακαλούμε για τις δικές σας σωστές ενέργειες σε ό,τι αφορά τη συνταγογράφηση και την εμπορία φαρμάκων, ώστε να διευκολύνετε το έργο μας.
Yποσημείωση: Tα Pet shops με νούμερα ii, x, xi στο 612/19.01.2007 έγγραφό σας έχουν κλείσει. Tο φαρμακείο «Mενεγάκη Eλένη» δεν βρέθηκε με κτηνιατρικά φάρμακα κατά τον έλεγχο.
επιστροφή