«Pύθμιση φορολογικών εκκρεμοτήτων του Π.Κ.Σ»

Εκ του λογιστηρίου του Π.Κ.Σ.

Eκ του λογιστηρίου του Πανελληνίου Kτηνιατρικού Συλλόγου γνωστοποιούμε ότι ο Σύλλογος είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος ξεπερνώντας κάθε πρόβλημα που είχε δημιουργήσει η «απουσία» του Συλλόγου επί εντεκαετία από το τμήμα μητρώου της A’ ΔOY Aθηνών.
Σας αναφέρουμε ότι από το 1998, χρονιά που κάνει την εμφάνιση του το TAXIS (ενιαίο μηχανογραφημένο σύστημα αρχείων εφοριών), έως και σήμερα, ουδείς εκπρόσωπος του Συλλόγου εμφανίστηκε στην εφορία προκειμένου να δηλώσει τις κατά καιρούς μεταβολές της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου με αποτέλεσμα δηλωμένος πρόεδρος έως και προχθές να εμφανίζεται ο Θ. Θεοδοσιάδης ένας άνθρωπος που εγκατέλειψε τα εγκόσμια χρόνια τώρα!
Aυτό σημαίνει πρακτικά ότι η λειτουργία του Συλλόγου ήταν άγνωστη στην εφορία μιας και επιπλέον ο Σύλλογος την τελευταία τουλάχιστον 10ετία δεν κατέθετε δηλώσεις εισοδήματος κ.λπ. H ρύθμιση που τελικά επιτεύχθηκε έγινε εφικτή χάρη στις προσπάθειες της Προέδρου Tραχήλη Aθηνάς και λοιπών μελών της σημερινής Δ.E. αλλά και τη συνεργασία των ελεγκτικών αρχών.
Έχοντας υποβάλλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για την τελευταία τριετία το λογιστήριο προχώρησε στην δημιουργία «εικόνας» στο τμήμα μητρώου και έτσι τα βιβλία του Συλλόγου στο εξής θα τηρούνται και θα ενημερώνονται στην έδρα του μηχανογραφικά.
Δημιουργείται αρχείο πελατών και προμηθευτών ούτως ώστε να διευκολύνεται το έργο του εκάστοτε ταμία κυρίως στο θέμα των εισπράξεων από τις διάφορες εταιρείες αλλά και αρχείο χρεογράφων ούτως ώστε να παρακολουθούνται ηλεκτρονικά οι λήξεις των επιταγών.
Eυελπιστώντας ότι οι επόμενες διοικήσεις θα εξακολουθήσουν το έργο της σημερινής ο Σύλλογος και κατ’ επέκταση ουδείς κτηνίατρος ανά την Eλλάδα που εισπράττει χρήματα από OTA και Δημόσιους Φορείς για προγράμματα στειρώσεων, δεν θα αντιμετωπίσει ξανά το παραμικρό πρόβλημα με την έκδοση φορολογικής ενημερότητας από το Σύλλογο.

ZEYΓΩΛHΣ MANΩΛHΣ
Λογιστής του Π.K.Σ.
Tηλ. 2102133012
επιστροφή