06/07/2006

«Επιστολή συμπαράστασης στους φοιτητές της Κτηνιατρικής Σχολής», Ιούνιος 2006

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Παράρτημα ΗΠΕΙΡΟΥ

Προς

Φοιτητικό Σύλλογο Κτηνιατρικής ΑΠΘ

Κοινοποίηση

ΔΣ. ΠΚΣ
ΔΣ. ΠΕΚΔΥ

Ιωάννινα 21/6/2006

Το ΔΣ του παραρτήματος Ηπείρου του ΠΚΣ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα της σπουδάζουσας νεολαίας και χαιρετίζει με ιδιαίτερη τιμή αυτόν που διεξάγεται στην κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ.
Η αντιπαράθεση και απόκρουση των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων που επίμονα και μεθοδικά προσπαθούν να επιβάλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της χώρας και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί προτεραιότητα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας η οποία συντάσσεται ανεπιφύλακτα με την εξέγερση του φοιτητικού κόσμου.
Η αντιπαράθεση με την αμφισβήτηση του δωρεάν και δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης που επιχειρείται να εφαρμοστεί και επίσημα μέσω της νομοθεσίας, η πάλη κατά της ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης και η απόκρουση της επίθεσης σε δημοκρατικές κατακτήσεις όπως το πανεπιστημιακό άσυλο, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο του αγώνα μόνο των φοιτητών και των μαχόμενων πανεπιστημιακών αλλά όλου του δημοκρατικού κόσμου της χώρας.
Οι φοιτητές εναντιώνονται σε μια πολιτική που καταργεί κατακτήσεις κερδισμένες με σκληρούς λαϊκούς αγώνες, μια πολιτική που προωθεί την ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, μια πολιτική που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν αναλώσιμο υλικό στο βωμό του κέρδους.
Ειδικότερα στον κτηνιατρικό χώρο, ο αγώνας των συναδέλφων φοιτητών αποκτά μεγάλη σημασία στις σημερινές συνθήκες που το κτηνιατρικό επάγγελμα βρίσκεται εν μέσω σοβαρής και πολύπλευρης κρίσης. Εμείς οι μάχιμοι κτηνίατροι της πράξης αισθανόμαστε τον αγώνα τους, δικό μας αγώνα και θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τον συνεχίσουμε στα πεδία εφαρμογής που μας αφορούν.
Η απαξίωση του πτυχίου που καθημερινά βιώνουμε, οι πολλαπλές κατηγοριοποιήσεις που συνεχώς στενεύουν τα εργασιακά δικαιώματα και τα μηνύματα για τη δια βίου εκπαίδευση και πιστοποιήσεις του κτηνιάτρου, αποτελούν τα σφυριά στην κλίνη του Προκρούστη, στην οποία βρίσκεται το κτηνιατρικό επάγγελμα. Η στενή του εμπλοκή με τα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας καθώς και της κτηνοτροφικής παραγωγής και μεταποίησης των ζωικών προϊόντων, μέσα στα γενικότερα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης το καθιστούν στόχο πολλαπλών τροποποιήσεων οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή πρώτα και κύρια στους νεοεισερχόμενους στην εργασία.
Ακριβώς για αυτό το λόγo υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μια νικηφόρα κατάληξη του φοιτητικού αγώνα, όπως είδη διαφαίνεται, για μια ουσιαστική συμπαράσταση στους νέους συναδέλφους που τολμούν την αντιπαράθεση υπερασπιζόμενοι τα κοινά συμφέροντα αλλά και για έναν παραπέρα συντονισμό της δράσης και σύσφιξης των συναδελφικών σχέσεων, με όλους τους δυνατούς τρόπους.
Καλούμε τα κεντρικά συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, τόσο τον ΠΚΣ όσο και την ΠΕΚΔΥ να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.
επιστροφή