19/12/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ FORUM ΕΝΙΑΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αθήνα, 18/12/18
Αρ. Πρωτ: 1687
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ FORUM ΕΝΙΑΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Ελληνικό Forum Ενιαίας Υγείας το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, στο Πολεμικό Μουσείο, με τη συμμετοχή όλων των Επαγγελματιών Υγείας να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό συνέβαλαν τα μέγιστα, κάνοντας την αρχή για την προώθηση του δόγματος της Ενιαίας Υγείας στη χώρα μας και όχι μόνο, αποδεικνύοντας ότι το ενδιαφέρον είναι παγκόσμιο.

IMG_0308
Ομιλητές ήταν:
Η Πρόεδρος του Π.Κ.Σ., κ. Αθηνά Τραχήλη, ο Πρόεδρος του ONE HEALTH GREECE Καθ. Θεοφάνης Κανέλλος, o Καθηγητής Τροπικών Ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, IMG_0161 Dr. Andy Peters, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και Kαθηγητής του ΕΚΠΑ, κ. Τζούτζας Ιωάννης, IMG_0023ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Dr. Johnson ChiangIMG_0303, ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Γρίπης και του Συνεργαζόμενου Κέντρου Αναφοράς και Έρευνας για Αρμποϊούς και τον Αιμορραγικό πυρετό, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ενιαίας Υγείας, Καθ. Albertus Osterhaus,IMG_0099, η Καθηγήτρια Χειρουργικής, Μικροβιολογίας και Ανοσοβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Dr. Laurence RahmeIMG_0166, o Καθ. Γιαννακόπουλος Αλέξιος εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, κ. Βατόπουλος ΑλκιβιάδηςIMG_0223, η Δρ. Δανάη Περβανίδου από το Γραφείο Νοσημάτων που μεταδίδονται με Διαβιβαστές και το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο κ. Αστέριος Χατζηπαραδείσης, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, ο Επικεφαλής του Τμήματος Μηχανικής του Athens Technology Centre, κ. Richard Mark Brown, ο Πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθ. Παπαϊωάννου Νικόλαος, ο Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμονας του Κέντρου Κλινικής, Πειραματικής Χειρουργικής και Μεταφραστικής Έρευνας, ΙΙΒΕΑΑ, Δρ. Κατσιμπούλας Μιχάλης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Δρ. Ιωάννης Μπασκόζος, ο Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Κτηνιάτρων, Dr Rafael Laguens, o Δρ. Victor del Rio Vilas, Chatham House Fellow, o Πρόεδρος της Ομάδας Μελέτης και Νευροχειρουργικής της Ελληνικής Εταιρίας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς, Δρ. Ερρίκος Τσιπιανίτης, IMG_9833 ο Αρχικτηνίατρος Μικροβιολόγος, Τμηματάρχης του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου (ΚΒΙΕΣ), Δρ. Τζιμοτούδης Νικόλαος, η Δρ. Ελένη Παυλίδου DVM, MBA.
IMG_0290 IMG_0296 IMG_0299

IMG_0079 Χαιρετισμό απηύθυναν η Αναπληρώτρια Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δρ. Ολυμπία Τελιγιορίδου IMG_9995 και η βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη IMG_0352, εκ μέρους του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών του Στρατού, Δρ. Χριστοδούλου Χριστόδουλος, ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Παπαθανάσης Θανάσης IMG_9911, ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Δρ. Βίτσας ΓεώργιοςIMG_0019, ο Πρόεδρος του Πανκύπριου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Δρ. Καρράς Ιωάννης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ως συντονιστές των ομιλιών, ο Καθ. Θεοφάνης Κανέλλος, η Δρ. Φαίη Ιωάννου, DVM, MRCVS, η Δρ. Μαρία Λινού, DVM, Ph.D και ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Παναγιώτης Τσανάκας.

Είναι εμφανές ότι απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας, συνεργασία του καταρτισμένου και επιστημονικά επαρκούς προσωπικού, υλικοτεχνικές υποδομές. Και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι κεντρικός προσανατολισμός όχι μόνο των επιστημονικών φορέων, αλλά και της επίσημης πολιτείας. Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος μέσω της Επιτροπής Ενιαίας Υγείας εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση, επιτυγχάνοντας με το 1ο Ελληνικό Forum την έναρξη μιας απαραίτητης περιόδου σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων γύρω από την Ενιαία Υγεία.

Η συμμετοχή σας μας γεμίζει δύναμη να προχωρήσουμε.

Με εκτίμηση,
Η Προέδρος του Π.Κ.Σ.
Αθηνά Τραχήλη
επιστροφή