03/10/2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Νέες Συναδέλφισσες – Νέοι Συνάδελφοι,

Σας απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στην ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΚΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 8 Οκτώβρη.

Τα αδιέξοδα, που βιώνουμε εμείς, οι νέοι κτηνίατροι, έχουν αιτία και σαφές αντιλαϊκό πρόσημο. Η πολιτική για την έξοδο από την κρίση στηρίχτηκε και θα στηριχτεί στο χαμηλό “μισθολογικό κόστος” και στο θεσμικό πλαίσιο που υποστηρίζει την ευελιξία στην αγορά εργασίας, δηλαδή στη φθηνή εργατική μας δύναμη.
Τα μέτρα χτυπούν όλους τους εργαζόμενους, σε όλους τους χώρους δουλειάς, και στον κτηνιατρικό κλάδο έχουν στοχεύουν στους νέους συναδέλφους.
Με την “μαθητεία”, “τον εθελοντισμό”, τη “δουλειά με το μπλοκάκι”, την “πιστοποίηση του επαγγέλματος” εργοδοσία, ΕΕ, παλιές και νέες κυβερνήσεις μας προετοιμάζουν, προκειμένου να αποδεχτούμε την εργασιακή ζούγκλα, την ανασφάλιστη εργασία, το πτυχίο χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, τα εξαντλητικά ωράρια, τους μισθούς ψίχουλα.

Εντείνουν την εκμετάλλευσή μας, γιατί το σμπαράλιασμα των όρων ζωής μας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Από κοντά και οι ηγεσίες των λεγόμενων επιστημονικών φορέων όπως αυτή του ΠΚΣ, που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής.
Μπροστά στις νέες θυσίες των δικαιωμάτων μας, δικός μας δρόμος είναι η οργάνωση της πάλης. Με τη συμμετοχή μας στις συλλογικές διαδικασίες.
Να μην δεχτούμε τον νέο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.

Παλεύουμε για:
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
• Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους - κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
• Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.
• Επίδομα ανεργίας για όλους.
• Το ακαδημαϊκό δίπλωμα μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος.
• Αποκλειστικά Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και υγεία για όλους στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας.


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ
συνελευση
επιστροφή