03/02/2015

Βράβευση του Π.Κ.Σ. στο τμήμα Μαιευτικής και Αναπαραγωγής Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλίας

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος βράβευσε την Κλινική Μαιευτικής και Αναπαραγωγής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Παν. Θεσσαλίας για τις διακρίσεις αυτής και για την εξαιρετική υποστήριξη του κτηνιατρικού επαγγέλματος σε θέματα κτηνιατρικής μικρών μηρυκαστικών.
Η βράβευση έγινε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου στη Θεσσαλονίκη από την πρόεδρο του ΠΚΣ κ. Αθηνά Τραχήλη. Το βραβείο αποτελείτο από τιμητικό δίπλωμα και ασημένιο ομοίωμα προβάτου.
Σήμερα, τα ακαδημαϊκά μέλη της Κλινικής Μαιευτικής και Αναπαραγωγής του Παν. Θεσσαλίας είναι ο καθηγητής Γιώργος Αμοιρίδης, η επίκουρη καθηγήτρια Νόνα Γκουλέτσου, η επίκουρη καθηγήτρια Βάσια Μαυρογιάννη και ο καθηγητής Γιώργος Φθενάκης.
Η κλινική αποτελεί το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας στην Κτηνιατρική των Μικρών Μηρυκαστικών αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Επίσης, είναι πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης από το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Διαχείρισης Υγείας Μικρών Μηρυκαστικών, το οποίο, τον Οκτώβριο 2014 την ανακήρυξε (από κοινού με την Κλινική Μικρών Μηρυκαστικών και Χοίρων του Παν. Αννόβερου και το Νοσοκομείο Παραγωγικών Ζώων του Παν. Εδιμβούργου) ως την καλύτερη κλινική στην Ευρώπη στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο.
Η κλινική έχει συντονίσει τη διοργάνωση πολλών επιστημονικών εκδηλώσεων στο αντικείμενο, μεταξύ αυτών του 5ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Κτηνιατρικής Προβάτων (Κρήτη, 2005) και του 1ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Διαχείρισης Υγείας Μικρών Μηρυκαστικών (Αθήνα, 2011). Επιπλέον, η κλινική είναι ο συντονιστής του έργου GOSHOMICS, του μεγαλύτερου ερευνητικού έργου πού απονεμήθηκε ποτέ σε ελληνικό κτηνιατρικό φορέα, και συμμετέχει σε πληθώρα ερευνητικών έργων χρηματοδοτούμενων από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς. Στην κλινική ήδη έχουν ολοκληρωθεί επτά διδακτορικές διατριβές και σήμερα εκπονούνται άλλες επτά σε θέματα κτηνιατρικής μικρών μηρυκαστικών.
Τέλος, μέλη της κλινικής συνεργάστηκαν με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο για την επιστημονική υποστήριξη του θεσμού του κτηνιάτρου εκτροφής.

FOTO 1
FOTO 2
FOTO 3
επιστροφή