18/02/2014

Απάντηση Π.Κ.Σ. στις συκοφαντίες της ΠΟΓΕΔΥ

Με το από 13-01-2014 Δελτίο Τύπου η ΠΟΓΕΔΥ κατηγορεί την Πρόεδρο του Π.Κ.Σ. Αθηνά Τραχήλη, ότι κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στις 09-01-2014, καταφέρθηκε με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αν και αποτελεί αρχή της να μην απαντά σε προσωπικές επιθέσεις και δημοσιεύματα κίτρινου χαρακτήρα και λιβελογραφήματα, αυτή τη φορά θα υπάρξει απάντηση από τον Π.Κ.Σ. σε μια προσπάθεια να ξεκαθαριστούν τα πράγματα, σε εκείνους τουλάχιστον τους συναδέλφους που την εμπιστεύονται και την ακολουθούν σε μια ομολογουμένως αρκετά μακρά πορεία.

Αφού συστήσουμε σε όλους μια προσεκτική, δεύτερη ανάγνωση, γεγονός που προϋποθέτει καλή αναγνωστική προαίρεση, θα θέλαμε να επισημάνουμε, πως όπως συνάγεται από τα πρακτικά της Βουλής, απόσπασμα των οποίων παραθέτει η ΠΟΓΕΔΥ, η Πρόεδρος του ΠΚΣ τιμά την συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων δημοσίων υπαλλήλων κτηνιάτρων κι αναγνωρίζει την προσφορά τους κυρίως στη περιφέρεια.

Την ίδια στιγμή όμως προκαλεί, κατά τη γνώμη μας, αλγεινή εντύπωση, η επιχειρηματολογία του εκπροσώπου των δημοσίων κτηνιάτρων υπέρ της απαλλαγής των μικρών μονάδων παραγωγικών ζώων από την υποχρέωση συνεργασίας με τον κτηνίατρο εκτροφής.

Θα περίμενε κανείς τέτοιου είδους αντίδραση από τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων μπροστά στο φόβο μιας οικονομικής επιβάρυνσης. Προφανώς όμως από τα λεγόμενα της Προέδρου του ΠΚΣ έγινε απολύτως κατανοητό από εκείνους, πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και δεν διαφώνησαν στο να έχουν κτηνίατρο εκτροφής και οι μικρές μονάδες.

Τί απεύχονται, λοιπόν, οι συνάδελφοι δημόσιοι κτηνίατροι και όχι μόνο δεν επικροτούν το θεσμό του ιδιώτη κτηνιάτρου εκτροφής αλλά προσπαθούν και να τον “κουρέψουν”; Tην ευζωία των ζώων; Tη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης ασθενειών στα ζώα λόγω του συνεχούς και ενδελεχούς ελέγχου; Tην ανάληψη ευθυνών;

Ψυχανεμιζόμαστε ότι δε θα υπάρξει περικαλυπτική απάντηση στις παραπάνω αναρωτήσεις μας, γι’ αυτό ας ξαναγυρίσουμε στα πρακτικά της Βουλής και την προσεκτικότερη, επιμένουμε, ανάγνωσή τους. Σε διάλογό της με τον Πρόεδρο των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων κο Νίκο Κακαβά, υπάρχει καταγεγραμμένη ερώτηση-παρατήρησή της: «Πείτε μου έναν (δημόσιο κτηνίατρο) που πιάσανε, έναν που διώξανε» και καταγεγραμμένη δική του απάντηση: «Δεκάδες». Θα θέλαμε, λοιπόν, να ενημερώσουμε το συνάδελφο, ότι το να λες την αλήθεια έχει βαρύ τίμημα, οπότε κατ’ αντιστοιχία, αν η παραδοχή του αυτή θεωρηθεί από τους συναδέλφους του ύβρις και συκοφαντία από μέρους του, να αναμένει σύντομα εναντίον του διώξεις. ; Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, πως ο συντάκτης του κειμένου της ΠΟΓΕΔΥ, σίγουρος για την «καταδίκη» της Προέδρου του ΠΚΣ, μοιράζει ήδη τα επιδικάσιμα της αγωγής χρήματα και τα υπόσχεται υπέρ της ασφαλιστικής και υγειονομικής κάλυψης των ανέργων γεωτεχνικών. Επειδή μάλλον το «τεκμήριο της αθωότητας», δεν ανήκει στο γνωστικό του πεδίο, ούτε στον ηθικό του κώδικα, θα θέλαμε απλώς να του υπενθυμίσουμε, ότι πρόκειται για αμιγώς κτηνιατρική διαφορά.

Η Πρόεδρος του Π.Κ.Σ. ζει και υπάρχει τα τελευταία πολλά χρόνια ως κτηνίατρος, κτηνιάτρους εκπροσωπεί, κτηνιάτρους υπερασπίζεται, για κτηνιάτρους μάχεται και την κτηνιατρική της ιδιότητα δεν πρόκειται, όπως πολύ καλά γνωρίζουν όλοι, να τη χάσει ακόμη και μετά από καθειαδήποτε «καθαίρεσή» της όπως φαντασιώνεται, καθώς γι’ αυτή αποφάνθηκαν πριν από εκείνον και πριν πολύ καιρό, άλλοι επίσημοι φορείς όπως για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και γιατί αφενός μεν δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι όλοι οι γεωτεχνικοί συσπειρώθηκαν εναντίον της Προέδρου του Π.Κ.Σ., θα ήταν άλλωστε ύποπτο, αφετέρου δε, γιατί πιστεύουμε ότι, εξ’ αντικειμένου, ελάχιστα ενδιαφέρει τους υπόλοιπους γεωτεχνικούς, ο προσωπικός της αγώνας, χρόνος, κόπος, όλα αυτά τα χρόνια, άρα και η «τιμωρία» της, θα επιθυμούσαμε τα χρήματα που θα διασφαλιστούν από την ενδεχόμενη «καταδικαστική» για εκείνη απόφαση, να καλύψουν υγειονομικά και ασφαλιστικά ανέργους κτηνιάτρους και μόνο.



Διατιθέμεθα φυσικά να συζητήσουμε στο μέλλον, έτσι διεξοδικά και πολιτισμένα και το ενδεχόμενο της δικαίωσής της.
επιστροφή