03/08/2013

Ανακοίνωση του Παραρτήματος Ηπείρου του ΠΚΣ για τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγώνα των κτηνοτρόφων της ΔΩΔΩΝΗΣ ! Η διοίκηση της βιομηχανίας αρνείται επί μήνες να πληρώσει τους παραγωγούς για το γάλα που παρέδωσαν και ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους, τους ειρωνεύεται και τους απειλεί με διώξεις.
Οι κτηνοτρόφοι οδηγούνται στην απόγνωση, καθώς χωρίς τα χρωστούμενα, την εκκαθάριση και τις προκαταβολές, είναι αδύνατον να προμηθευτούν τις απαραίτητες ζωοτροφές για να επιβιώσουν τα ζώα τους το χειμώνα. Οι προτάσεις της εταιρείας για προμήθεια ζωοτροφών από «δικούς της» εμπόρους -με το αζημίωτο φυσικά- προκαλούν αγανάκτηση. Χαρακτηριστικό της όλης στάσης της διοίκησης είναι και η κατάργηση ακόμη και των ελάχιστων εποχιακών κτηνιάτρων που διέθετε η ΔΩΔΩΝΗ, ακριβώς τη στιγμή που οι μνημονιακές πολιτικές διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες, φορτώνοντας το κόστος στους κτηνοτρόφους.

Οι δήθεν ιδιοκτήτες της ΔΩΔΩΝΗΣ, νομίζουν πως η κυβερνητική στήριξη που τους παρέδωσε τσάμπα τη μεγαλύτερη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία της χώρας και τα τερτίπια των τοπικών παραγόντων που -έμμεσα ή άμεσα - στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση, θα μπορέσουν να καταπνίξουν τη δίκαιη οργή των κτηνοτρόφων. Είναι όμως βαθιά νυχτωμένοι! Η ΔΩΔΩΝΗ φτιάχτηκε με τον ιδρώτα των παραγωγών και των εργαζομένων και έδωσε ψωμί επί δεκαετίες στους ανθρώπους της περιοχής. Δεν ανήκει στους γραβατωμένους εκτελεστές της κυβέρνησης και της τρόικας ούτε στους τυχάρπαστους «επενδυτές». Ο αγώνας των κτηνοτρόφων θα πει την τελευταία λέξη !
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τη σκανδαλώδη ιδιωτικοποίηση / χάρισμα της ΔΩΔΩΝΗΣ - Να φύγουν τώρα οι τσαμπατζήδες - Να περάσει η ΔΩΔΩΝΗ στα χέρια των παραγωγών !
Να πληρωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι για το γάλα που παρέδωσαν - Να δοθεί η εκκαθάριση κι οι προκαταβολές όπως κάθε χρόνο !
Όχι στην πολιτική των απολύσεων, των πειθαρχικών, της διάλυσης της δημόσιας κτηνιατρικής υπηρεσίας και των διατροφικών σκανδάλων - Άμεσες προσλήψεις γεωτεχνικών για τη στήριξη τωνπαραγωγών και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
ΔΩΔΩΝΗ συνεταιριστική, που θα λειτουργεί με κρατική στήριξη και υπό τον έλεγχο των άμεσων παραγωγών.
ΔΩΔΩΝΗ για τη στήριξη της κτηνοτροφίας και την κάλυψη των αναγκών του λαού κι όχι για τα κέρδη των λίγων !

Γιάννενα, 25/07/2013
επιστροφή