12/12/2012

Royal Canin: Μας αρκεί μια απλή υπεύθυνη δήλωση του κτηνιάτρου για να χορηγούμε τη σειρά Veterinary Diet μόνο σε κτηνιατρεία

Σαν ΠΚΣ να ευχαριστήσουμε την Royal Canin για την απάντηση και την απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης των τροφών της σειράς Veterinary Diet, αν και συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται ούτε καν υπεύθυνη δήλωση ότι είμαστε κτηνίατροι. Είμαστε λίγοι και είμαστε πολύ καλά γνωστοί μεταξύ μας. Χαιρόμαστε ωστόσο που εταιρία ζητάει έγγραφα προκειμένου να διασφαλίσει πχ. ότι η θεραπευτική τροφή της δεν θα χορηγείται ανεξέλεγκτα και από τα 25 υποκαταστήματα γνωστής αλυσίδας Pet Shop παρά μόνο από τα 2-3 στα οποία είναι παρόντες κτηνίατροι και φανταζόμαστε ότι η εταιρία θα διακόψει τη χορήγηση της σειράς Veterinary Diet από καταστήματα που η τροφή χορηγείται χωρίς την "άμεση εποπτεία και τις συμβουλές κτηνιάτρου". Καλούνται λοιπόν οι συνάδελφοι που διαπιστώνουν την πώληση της εν λόγω σειράς σε καταστήματα που δεν πληρούν τους όρους της εταιρίας να μας το καταγγέλλουν ώστε να προωθούμε τις καταγγελίες τους στην Royal Canin για τα περαιτέρω

Ακολουθεί η επιστολή της Royal Canin  προς τον ΠΚΣ:

Αναφορικά με πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου σας και προς άρση κάθε αμφισβητήσεως και παρεξηγήσεως των προθέσεών μας, ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

H εταιρεία Royal Canin έχει πολυετή παρουσία στο χώρο των προϊόντων για κατοικίδια ζώα, προσφέροντας εξειδικευμένα διατροφικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές και ειδικές ανάγκες των σκύλων και γατών.

Η σειρά προϊόντων της Royal Canin με τίτλο Veterinary Diet προορίζεται για τη διατροφική υποστήριξη σκύλων και γατών που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες παθολογίες και έχει σχεδιαστεί για χρήση κατόπιν συμβουλής κτηνιάτρου. Ο κτηνίατρος είναι αυτός που πρέπει να συμβουλεύει τον ιδιοκτήτη του ζώου για τη συγκεκριμένη σειρά προϊόντων, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του και τη θεραπεία που λαμβάνει.

Λόγω της φύσης των εν λόγω προϊόντων, η εταιρεία διαθέτει αυτά στο καταναλωτικό κοινό αποκλειστικά μέσω κτηνιάτρων και υπό την άμεση εποπτεία τους, στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός τους σε κτηνιατρείο ή κτηνιατρικό φαρμακείο.

Στην προσπάθεια να διασφαλίσει τη διακίνηση της εν λόγω σειράς μόνο από τα προαναφερθέντα σημεία, η Royal Canin Hellas ζητεί από τους συνεργάτες της χωρίς καμία εξαίρεση, την προσκόμιση εγγράφων από τα οποία να προκύπτει η επαγγελματική τους ιδιότητα, ήτοι αντιγράφων της άδειας ασκήσεως επαγγέλματός τους, της έναρξης επιτηδεύματος στην εφορία και της άδειας λειτουργίας του κτηνιατρείου ή κτηνιατρικού φαρμακείου.

Η Royal Canin Hellas ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι οι κτηνίατροι έχουν νομική υποχρέωση να προσκομίσουν τα εν λόγω στοιχεία, εάν δεν το επιθυμούν. Στην περίπτωση αυτή και ως εναλλακτική, η εταιρεία θα μπορούσε να αντικαταστήσει αυτά από μία υπεύθυνη δήλωση του κτηνιάτρου , στην οποία θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμό του, το ΑΦΜ, η Δ.Ο.Υ. , η επαγγελματική διεύθυνση καθώς και ότι η τελευταία αφορά κτηνιατρείο ή κτηνιατρικό φαρμακείο.

Ελπίζουμε ότι είναι σαφής η πρόθεσή μας και ευελπιστούμε στην συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μας με τον κλάδο των κτηνιάτρων.

Royal Canin Hellas
επιστροφή