23/04/2008

«1η Ανακοίνωση για υποβολή εργασιών για το Συνέδριο που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 1ης Έκθεσης για το Κρέας και τα Προϊόντα του. «από το στάβλο στο πιάτο»

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ
«από το στάβλο στο πιάτο»
10, 11 και 12 Οκτωβρίου 2008
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Πειραιάς

1η Εκθεση Κρέατος 2008 1η Έκθεση Κρέατος 2008

Στο πλαίσιο της 1ης Έκθεσης για το κρέας και τα προϊόντα του θα διεξαχθεί τριήµερο Συνέδριο µε σκοπό την ανάδειξη των σύγχρονων µέτρων «από το στάβλο στο πιάτο» για την επίτευξη της ολοκληρωµένης προσέγγισης για την ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος και προϊόντων του, την υγεία και ορθή µεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η θεµατολογία του Συνεδρίου περιλαµβάνει ολόκληρη την τροφική αλυσίδα, από την παραγωγή ζωοτροφών, συστήµατα σταβλισµού, εξοπλισµούς, γενετική βελτίωση, συµβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, υγειονοµική διαχείριση, πρότυπα εκτροφής, ευζωία των ζώων, µεταφορά, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήµανση, ιχνηλασιµότητα, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, διακίνηση, µαζική εστίαση, πώληση, διατροφικές συνήθειες, εκπαίδευση, πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, κανονιστικές απαιτήσεις, έως και την προετοιµασία αυτού του αγαθού στο
πιάτο του καταναλωτή.

Επιστηµονική Επιτροπή: Σ. Ραµαντάνης (Πρόεδρος), Ι. Αµβροσιάδης, Γ. Αρσένος, Σ. Γεωργάκης, Α. Γκόβαρης, Γ. Δραµυτινός, Γ. Ζέρβας, Σ. Κυριάκης, Ε. Λάζος, Γ. Μεθενίτου, Ι. Μενεγάτος, Β. Μπατζηλιώτης, Ε. Ξυλούρη, Χρ. Παπαδοπούλου, Ν. Παπαϊωάννου, Ε. Ρογδάκης, Α. Τριχοπούλου, Α. Τσερβένη-Γούση, Π. Φάσσας.

Υποβολή εργασιών: Καλούνται οι ενδιαφερόµενοι να υποβάλλουν περίληψη (Ελληνική και Αγγλική, έκταση περίπου 300 λέξεων) µε πλήρη στοιχεία του εισηγητή (ιδιότητα, στοιχεία επικοινωνίας) στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@eosp.gr. Για περισσότερες πληροφορίες: κα Ελένη Πετρίτση, υπεύθυνη προγραµµατισµού του συνεδρίου, τηλ. 210-3392460.

Τελευταία ηµεροµηνία υποβολής περιλήψεων εργασιών: 15 Ιουλίου 2008.

Τελευταία ηµεροµηνία ενηµέρωσης για την αποδοχή των περιλήψεων των εργασιών: 30 Ιουλίου 2008.

Τελευταία ηµεροµηνία υποβολής πλήρων εργασιών: 10 Σεπτεµβρίου 2008.

Το δικαίωµα συµµετοχής στις εργασίες του Συνεδρίου ανέρχεται σε 50 (φοιτητές: 20 ) και περιλαµβάνει παρακολούθηση του επιστηµονικού προγράµµατος, είσοδο στην εµπορική έκθεση, τόµο πλήρων πρακτικών, χαρτοφύλακα και έντυπο υλικό, βεβαίωση συµµετοχής, coffee brakes.

Από την Οργανωτική Επιτροπή
Κώστας Μήτσης
Γεωπόνος, Ειδικός Σύµβουλος

επιστροφή