10/11/2023

Η Πρόεδρος του Π.Κ.Σ. μαζί με εκπροσώπους και άλλων επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων σε συνάντηση με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης για τα νέα φορολογικά μέτρα.

Εκπρόσωποι επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, ανάμεσά τους και η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη, συναντήθηκαν στις 25/10 με τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κασσελάκη, και  τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρουλάκη, προκειμένου να καταθέσουν την άποψή τους και να συζητήσουν τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.

Η Πρόεδρος του Π.Κ.Σ. σημείωσε ότι οι κτηνίατροι ως επιστήμονες της Υγείας διεκδικούν χρόνια τώρα ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα (μείωση ΦΠΑ στην παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών, μείωση ΦΠΑ στα κτηνιατρικά φάρμακα, μείωση ΦΠΑ στις ζωοτροφές κ.α.) και παρόλα αυτά βρίσκονται μπροστά σε μια ακόμα ληστρική φοροεπιδρομή, αυτή του καινούριου νομοσχεδίου σχετικά με τη φορολόγηση με βάση το τεκμαρτό εισόδημα. Πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο, για ένα επί της ουσίας πρόχειρο μέτρο, που για μια ακόμα φορά δεν έχει σχέση με τη ζοφερή οικονομική κατάσταση των κτηνιάτρων και στο οποίο δεν προσμετρήθηκε ούτε το ποσοστό ανεργίας του κλάδου, ούτε η επιστημονική διαρροή στις χώρες του εξωτερικού κατά τα χρόνια της κρίσης, ούτε οι περιοχές δραστηριοποίησης των κτηνιάτρων στη χώρα μας που κάθε άλλο παρά εύρωστες είναι, ούτε η εθελοντική προσφορά τους και οι ατέλειωτες ώρες μη αμειβόμενης εργασίας για να διευκολυνθούν οι Δήμοι στη διαχείριση αδεσπότων, ούτε η προσφορά των κτηνιάτρων στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ούτε τα δυσθεώρητα πια κόστη λειτουργίας των κτηνιατρείων. 

Τόνισε δε ότι δίκαιη και ουσιαστική φορολόγηση σημαίνει «έσοδα μείον έξοδα», αλλά για μια ακόμα φορά το ελληνικό κράτος διατηρώντας ανίκανους ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να γίνουν οι σωστές αποτιμήσεις, προτιμάει να επιδοθεί στην εύκολη λύση του φανταστικού εισοδήματος και της ισοπέδωσης των προσδοκιών κυρίως των νέων κτηνιάτρων αυτής εδώ της χώρας. 


φσ




επιστροφή