19/05/2006

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας

Η Χειρουργική Κλινική του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2002, στο Ξενοδοχείο MARINA, στις Γούβες Ηρακλείου Κρήτης. Η ανάθεση της διοργάνωσης του Συνεδρίου έγινε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κτηνιάτρων Αναισθησιολόγων (Association of Veterinary Anaesthetists, AVA) και το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας (European College of Veterinary Anaesthesia, ECVA), των οποίων ο υπογραφόμενος είναι πρόεδρος και γραμματέας, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, για τους Έλληνες κτηνιάτρους, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2002, σε συνεργασία με το Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, οργανώνουμε ημερίδα με θέματα που σχετίζονται με την πρακτική εφαρμογή της αναισθησίας/εντατικής θεραπείας στα ζώα συντροφιάς, όπως:

  • Αρχική αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.
  • Διατροφική υποστήριξη σε βαρέως νοσούντα ζώα.
  • Θεραπεία με υγρά και ηλεκτρολύτες σε συγκεκριμένες παθολογικές καταστάσεις.
  • Αναισθητικά πρωτόκολλα σε ειδικές καταστάσεις.
  • Επιλογή εξοπλισμού ιατρείου μικρών ζώων (αναισθησία - monitoring)
  • Το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα με τις ομιλίες θα αποσταλεί σε όσους εγγραφούν. Οι ομιλίες (συνολικά 6) θα είναι στα ελληνικά και τα πλήρη κείμενά τους θα τυπωθούν σε ειδικό τόμο, ο οποίος και θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες κτηνιάτρους.

    Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Γούβες, περίπου 15 km από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει επιτύχει ειδικές χαμηλές τιμές διαμονής για την περίοδο του συνεδρίου. Αν επιθυμείτε να μείνετε στο MARINA Hotel, μπορείτε να κλείσετε δωμάτια, μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής, συμπληρώνοντας το δελτίο συμμετοχής. Ωστόσο, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τη διαθεσιμότητα δωματίων αν το δελτίο συμμετοχής αποσταλεί καθυστερημένα.

    Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο για την ημερίδα όσο και για το συνέδριο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπογραφόμενο ή με τον κ. Ιωάννη Σάββα, τηλ. 031 099 4411, fax 031 099 4406, e-mail: isavas@vet.auth.gr.
    Ακόμα, μπορείτε να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο της ημερίδας, στη διεύθυνση http://users.auth.gr/~isavas/Hmerida, όπου θαβρείτε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της ημερίδας και το ξενοδοχείο.
    Πιστεύουμε πως η παράδοση και η εμπειρία της Χειρουργικής Κλινικής και ιδιαίτερα των αναισθησιολόγων της στη διοργάνωση ημερίδων για τους Έλληνες κτηνιάτρους που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, εγγυάται την επιστημονική αρτιότητα και εγκυρότητα και αυτής της ημερίδας.
    Σας περιμένουμε με χαρά στην Κρήτη, για να συζητήσουμε τρέχοντα θέματα αναισθησιολογίας και εντατικής θεραπείας με πρακτικό ενδιαφέρον.
    Με εκτίμηση


    Καθηγητής Δ. Ραπτόπουλος
    Πρόεδρος AVA, Γραμματέας ECVA
    Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

    επιστροφή