02/02/2022

Δελτίο Τύπου: Η σκοπίμως κακόβουλη κριτική και οι ανυπόστατες επιθέσεις δε βοήθησαν ποτέ κανέναν

Γύρω από μία κρίση πολλές φορές, τις περισσότερες κατόπιν εορτής, εμφανίζονται διάφορες απόψεις για τη διαχείρισή της. Και αυτό είναι λογικό, αναμενόμενο, ακόμα και επιθυμητό, αρκεί αυτές να ορίζονται γύρω από επιστημονικά δεδομένα και εμπεριστατωμένα στοιχεία και όχι ως μομφές με ξεκάθαρο στόχο την επικοινωνιακή προβολή και την αμαύρωση προσωπικοτήτων και φορέων.

Ο λόγος για την κριτική που ασκεί συγκεκριμένο Ινστιτούτο, μία ΜΚΟ, μέσω δημοσιευμάτων και με ύφος ιδιαίτερα προσβλητικό για όσους και όσες συμμετείχαν στην προσπάθεια διάσωσης του θαλάσσιου θηλαστικού που βρέθηκε στον Άλιμο

Η αμφισβήτηση των γνώσεων ανθρώπων που έχουν σπουδάσει και ασκούν την κτηνιατρική επιστήμη εδώ και χρόνια από τρίτους που δεν έχουν επιστημονικά σχέση με αυτή είναι τουλάχιστον χυδαία. Καλό είναι να τοποθετείται ο καθένας και η καθεμία επί του αντικειμένου του και να μην προσπαθεί να κερδίσει τα λεπτά δημοσιότητας που του αντιστοιχούν μέσω της σπίλωσης του ονόματος φορέων και ατόμων.

Οι κτηνίατροι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους αποκτούν γνώσεις προκειμένου να είναι σε θέση κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους να  διαχειριστούν τις ξεχωριστές ανάγκες υγείας κατοικίδιων και παραγωγικών ζώων,  άγριων ζώων, πουλιών, θαλάσσιων θηλαστικών.  Ο ρόλος τους είναι η διασφάλισης της υγείας και ευζωίας τους, η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Στο σύνθετο, αλλά τόσο σοβαρό έργο τους καλό είναι να ενισχύονται και όχι να κατακρίνονται με αήθη τρόπο και παραπληροφόρηση. 

ζιφιοσ

επιστροφή