05/08/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Αθήνα, 05/08/21

Αρ. Πρωτ.: 1931

φ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή σε ολόκληρη την επικράτεια εξαιτίας των πυρκαγιών που τις τελευταίες μέρες κατακαίουν τα δάση της χώρας. Ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου της Αττικής, η Βόρεια Εύβοια, η Μεσσηνία, η Ηλεία διαμορφώνουν ένα τοπίο πραγματικά γκρίζο για το παρόν και το μέλλον της ζωής μας. 

Ευτυχώς δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές, όμως, τα νεκρά ζώα και τα καμένα δέντρα δεν μπορούν να θεωρηθούν δεύτερης τάξης ζητήματα. 

Τα μέλη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές παρέχουν τις υπηρεσίες τους για την περίθαλψη των τραυματισμένων ζώων, ζώων συντροφιάς και άγριων ζώων. 

Επίσης, οι συνάδελφοι του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας Μαρκοπούλου, σημαντικού για την προώθηση του ιππικού αθλητισμού και την προστασία της υγείας και ευζωίας των ιπποειδών, ανέλαβαν τη διάσωση και περίθαλψη των αλόγων. Στον χώρο του Ολυμπιακού χωριού, το οποίο ευτυχώς ακόμα ανήκει στη δημόσια περιουσία,  οι συνάδελφοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα άλογα και να  στήσουν υπό αντίξοες συνθήκες έναν καταφύγιο για αυτά. 

Για άλλη μια φορά, όπως το καθήκον και η ηθική μας το ορίζει, 

οι Έλληνες κτηνίατροι βρισκόμαστε επί ποδός, 

χωρίς τυμπανοκρουσίες και διαφημιστικές δημοσιεύσεις, χωρίς οικονομικά οφέλη, 

παρέχοντας τις υπηρεσίας μας με μόνο γνώμονα την περίθαλψη και τη διάσωση των ζώων. 

Ας ελπίσουμε ότι ο εφιάλτης θα έχει ένα σύντομο τέλος και μετά από αυτό οφείλουμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς υπό την εποπτεία του κράτους να δούμε εκείνο το σχέδιο αποφυγής και άμεσης παρέμβασης για τον αποκλεισμό επανάληψης ανάλογων καταστροφών.


επιστροφή