22/02/2021

Διευκρινίσεις και αίτημα ένταξης του κτηνιατρικού κλάδου στη σειρά προτεραιοποίησης των ομάδων του πληθυσμού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού Covid-19

Αθήνα, 19/02/21

Αρ. Πρωτ: 1860


Προς: Υπουργείο Υγείας

Υπόψη: 

•Υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια

•Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη

•Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Παναγιώτη Πρεζεράκου

•Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου

•Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριου Θεμιστοκλέους

•Προέδρου Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, κ. Μαρίας Θεοδωρίδου


embolio

Θέμα: Διευκρινίσεις και αίτημα ένταξης του κτηνιατρικού κλάδου στη σειρά προτεραιοποίησης των ομάδων του πληθυσμού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού Covid-19 


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αξιότιμε κ. Αναπληρωτή Υπουργέ,

Αξιότιμοι Γεν. Γραμματείς,

Αξιότιμη Πρόεδρε,


Στη λίστα που δημοσιεύθηκε στις 19/2/21 για τη «σειρά προτεραιοποίησης των ομάδων του πληθυσμού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού Covid-19» δε συμπεριλαμβάνονται οι κτηνίατροι, αν και σας έχουμε αποστείλει έγγραφο από τις 8/1/21, αναλύοντας τη σημασία που έχει η ένταξη του κτηνιατρικού κλάδου στις ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα τόσο για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όσο και για την προστασία των ίδιων των κτηνιάτρων. 

Επιπλέον, στο έγγραφό σας και στο σημείο 1 δ. αναφέρεται ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα «Άτομα, που έρχονται σε επαφή́ με ζώα, που μπορεί να φέρουν μεταλλαγμένα  στελέχη του ιού SARS-CoV-2», χωρίς αυτό να διευκρινίζεται και να ορίζεται. 

Παρακαλούμε για την άμεση διευκρίνιση της παραπάνω παραγράφου, καθώς και για την ένταξη του συνόλου των κτηνιάτρων στο πρόγραμμα εμβολιασμού. 


Με εκτίμηση,


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ                                             ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ


επιστροφή