07/10/2020

Στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενιαίας Υγείας απ’ την Ελλάδα ο «Asclepius One Health»

thumbnail

Ο «Asclepius One Health», η διεθνής πλατφόρμα Ενιαίας Υγείας, με έδρα την Ελλάδα, είναι ο μοναδικός φορέας από την χώρα μας που κλήθηκε να συμμετάσχει, με δική του ενότητα, στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενιαίας Υγείας που είχε αρχικά προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, αλλά, εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας, οι εργασίες του θα διεξαχθούν διαδικτυακά.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί σε virtual edition, από την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, έως την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, με καίριες παρεμβάσεις και παρουσίαση επιστημονικών δεδομένων εκ μέρους του «Ασκληπιός- Ενιαία Υγεία», την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, στις 18.00, CET. (Special Partner Session: One Health in Practice in Greece, jointly organized by Asclepius One Health and the One Health Platform. Chairs: Ab Osterhaus, RIZ, University of Veterinary Medicine, Hannover, Germany and chair One Health Platform and Anna Papa, Medical School, Aristotle University of Thessaloniki, Greece). Με τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου, με μεγάλη μας χαρά θα μοιραστούμε τα αποτελέσματα του, με όσους δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο.

Λίγα λόγια για το Συνέδριο: O Covid-19 και οι επιπτώσεις του ενισχύουν δραματικά την άποψη ότι η Ενιαία Υγεία (One Health), που έχει στον πυρήνα της την διακρίβωση και επιστημονική τεκμηρίωση της αλληλεπίδρασης ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος, είναι κομβική συνιστώσα για την διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος του πλανήτη. Και την κατανόηση των αιτιών που ανατρέπουν την ισορροπία του με τεράστιες επιπτώσεις. Κατά συνέπεια, η ανάγκη διασύνδεσης και σύμπτωσης των επιστημονικών ευρημάτων είναι κρίσιμος παράγοντας ώστε η διεθνής κοινότητα, συνεργατικά, να εντοπίζει έγκαιρα τις βιολογικές προκλήσεις, κάτι για το οποίο απαιτείται παγκόσμια συνεργασία και συμμετοχή.

Σ’ αυτή την λογική κινείται ο «Ασκληπιός – Ενιαία Υγεία» και όσοι τον πλαισιώνουν. Και αυτός είναι ο λόγος που προσεκλήθη στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενιαίας Υγείας. Άλλωστε, η εκδήλωση πανδημιών και η εξίσωση νόσων άγνωστων έως τώρα, ενισχύουν τον ορίζοντα της Ενιαίας Υγείας - Δημόσιας Υγείας, και όλων των παραμέτρων της.
επιστροφή