06/06/2016

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ: ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΗ

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΗ
PANEPISTI
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Τα προβλήματα στα νοσοκομεία για εργαζόμενους κι ασθενείς είναι εκρηκτικά και πηγάζουν από την κρατική υποχρηματοδότηση και τη λειτουργία τους με επιχειρηματικά κριτήρια. Πληρωμές ασθενών, μεγάλα κενά σε προσωπικό, ελαστικές μορφές εργασίας, ελλείψεις σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Τα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία του ΠΕΔΥ έχουν «ερημώσει» από προσωπικό, κάποια έχουν κλείσει ή υπολειτουργούν. Στα νοσοκομεία, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες και τα τελευταία χρόνια καταργήθηκαν χιλιάδες κρεβάτια, τμήματα και κλινικές συγχωνεύτηκαν.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο για την ΠΦΥ(Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) θα γίνουν περαιτέρω συγχωνεύσεις δομών, θα συνεχιστούν οι μετακινήσεις προσωπικού από Μονάδα σε Μονάδα κι από πόλη σε πόλη, το κράτος δεν θα δαπανήσει χρήματα για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. «Ενεργός» θα είναι ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης, των Κοινωνικών Ιατρείων, των ΜΚΟ και των εθελοντών, με νέα υποβάθμιση και διασπορά υπηρεσιών, νέα οικονομικά βάρη για το λαό.

H αύξηση των εσόδων των νοσοκομείων κατά 300 εκ., που η κυβέρνηση παρουσιάζει σαν χρηματοδότηση, προέρχεται κατά 200 εκ. από τα ήδη λεηλατημένα απο το κράτος και το κεφάλαιο ασφαλιστικά ταμεία και κατά 93 εκ. από το πενιχρό λαϊκό εισόδημα, από την πώληση υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Η κυβέρνηση διατηρεί και επαυξάνει όλα τα πλαφόν, τα χαράτσια, τις συν-πληρωμές για την Υγεία, όπως η πρόσφατη επιβολή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο Υγείας στους συνταξιούχους στο 6% στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, η οποία αντιστοιχεί σε πολλαπλάσια επιβάρυνση από το 5ευρω που καταργήθηκε.
Στον τομέα του φαρμάκου, η κυβέρνηση διατηρεί το χαράτσι του 1 ευρώ ανά συνταγή, μειώνει τις ασφαλιστικές τιμές, αυξάνει τα φάρμακα της «αρνητικής λίστας» και των ΜΗΣΥΦΑ, που τα πληρώνουν 100% οι ασθενείς.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση διαμορφώνει την πολιτική της στην Υγεία με κριτήριο το «κόστος» των μέτρων στην ανταγωνιστικότητα και στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα καλό.
Το κριτήριο της ανάπτυξης υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετεί η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν προμηνύει ανάκτηση των απωλειών σε υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας του λαού, αλλά μονιμοποίηση της σημερινής άθλιας κατάστασης.

ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΜΑΗ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ για τις οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία, αναλύονται με συγκλονιστικά στοιχεία η σημερινή τραγική κατάσταση, οι επιπτώσεις της στην υγεία του λαού, η υποχρηματοδότηση και το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφουν τα κυβερνητικά σχέδια. Απευθυνόμενο στους ασθενείς και το λαό για προβληματισμό και δράση το ΚΚΕ τονίζει πως: «Τα ζητήματα της υγείας δεν μπορεί να «περιμένουν», ή να μισοαντιμετωπίζονται, να μπαίνουν στη ζυγαριά του «κόστους» για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και την κάλυψη των κρατικών ελλειμμάτων που δημιούργησε το κεφάλαιο.»

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Την Τετάρτη 8 Ιούνη απεργούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις Μονάδες Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ όλης της χώρας. Στην Αθήνα, θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11 π.μ.

Την ίδια ημέρα, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ) οργανώνουν παναττική συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.
Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ σας καλεί σε συμπαράσταση στον αγώνα των υγειονομικών για:
- Δημόσια, δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους
- Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης
- Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας
- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
- Ένταξη στα ΒΑΕ
- Ανάκτηση όλων των απωλειών
- Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων
-
-

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ καλεί επίσης, τη ΔΕ του ΠΚΣ να δηλώσει τη συμπαράσταση των κτηνιάτρων στις διεκδικήσεις των απεργών στέλνοντας μήνυμα στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιούνη.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ

Παραθέτουμε λινκ στο πλήρες κείμενο της επερώτησης του ΚΚΕ.
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ:
http://ktiniatroi-panepistimoniki.blogspot.gr/2016/06/blog-post.html
και σε ρεπορτάζ απο νοσοκομεία και μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα:
http://ktiniatroi-panepistimoniki.blogspot.gr/2016/06/8.html
επιστροφή