16/10/2015

Παρέμβαση ΠΚΣ για την πιθανή κατάργηση της δυνατότητας υπαγωγής των νέων ασφαλισμένων σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία

top2


Αθήνα, 16/10/15
ΑΠ: 1169



Προς: Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,
κ. Γ. Κατρούγκαλο


Θέμα: Πιθανή κατάργηση της δυνατότητας υπαγωγής των νέων ασφαλισμένων σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία





Αξιότιμε κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,


Όπως φυσικά θα γνωρίζετε και ο ίδιος, όντας μέλος όχι μόνο της παρούσας κυβέρνησης, αλλά και της προηγούμενης, δόθηκε μεγάλος αγώνας από το σύνολο των φορέων – ασφαλσμένων του ΕΤΑΑ, προκειμένου να ικανοποιηθεί νομοθετικά η δυνατότητα υπαγωγής των νέων ασφαλισμένων σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, προκειμένου σε καιρούς κρίσης να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Και ενώ η κρίση συνεχίζεται, η ανεργία στους νέους αυξάνεται, το κόστος διαβίωσης, αλλά και άσκησης του έργου των ελεύθερων επαγγελματιών διογκώνεται, μαθαίνουμε ότι η πρόθεση της νεοεκλεγείσας (και όχι και τόσο διαφορετικής) κυβέρνησης είναι η κατάργηση της ρύθμισης αυτής. Κάτι τέτοιο θα έκοβε πραγματικά την μικρή ανάσα που δόθηκε στους νέους ασφαλισμένους του κλάδου.
Αν πραγματικά ο πρωθυπουργός και η σημερινή κυβέρνηση εννοούσαν το κάλεσμα προς τους νέους να παραμείνουν στον τόπο τους για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και να συμβάλουν στην πρόοδό του, τότε δεν μπορεί να τους καταργεί κάθε πιθανό κίνητρο, να τους ακυρώνει κάθε μορφή βοήθειας.

Με εκτίμηση,


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ
επιστροφή