04/10/2015

Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

ΑΘΗΝΑ, 04-10-2015
hmera zvvn ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Κ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος θα ήθελε να επισημάνει για μια ακόμα φορά την κοινωνική αναγκαιότητα του κτηνιατρικού κλάδου, καθώς ο Έλληνας κτηνίατρος είναι αυτός που καθημερινά πασχίζει για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας αλλά και της ευζωίας των ζώων.
Εμείς οι κτηνίατροι μπορούμε να εκφράσουμε καλύτερα από τον καθένα τις διδαχές αυτής της πολύτιμης «συνεργασίας» μεταξύ ανθρώπου και ζώου και σίγουρα μπορούμε περισσότερο από τον καθένα να διατηρούμε τις ευαισθησίες μας μπροστά στα μηνύματα της συντροφικότητας, της φιλίας, της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης που προκύπτουν από τη βαθιά αυτή σχέση.
Μπορούμε, επίσης, να πιστοποιήσουμε περισσότερο από τον καθένα τη σπουδαιότητα του παιδαγωγικού χαρακτήρα που έχει η φροντίδα ενός ζώου, αλλά και να πληροφορήσουμε με την επιστημονική μας γνώση για τις ευκαιρίες ένδειξης του ανθρώπινου πολιτισμού που προσφέρουν καθημερινά τα ζώα.
Ο σημερινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων είναι μια τέτοια ξεχωριστή ευκαιρία βαθιάς ενσυνείδησης, τόσο για εμάς τους κτηνιάτρους σε σχέση με το επιστημονικό μας καθήκον, όσο και για τους πολίτες αυτής της χώρας που πρέπει ίσως περισσότερο από ποτέ να αντισταθούν στην αδιαφορία για τον αδύναμο που η βάναυση εποχής μας εύκολα παράγει. Είναι καιρός να λειάνουμε τις γωνίες μας και τα ζώα δείχνουν τον τρόπο. Ας τα παρακολουθήσουμε και ας τα ακολουθήσουμε.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ.
ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ

επιστροφή