29/07/2015

Εξώδικη Δήλωση Π.Κ.Σ.

KTHN.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Παραθέτουμε εξώδικη δήλωση του Π.Κ.Σ. όπως αυτή επιδόθηκε κατόπιν της σύνταξής της από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Συλλόγου, σε ζωοτέχνη που δραστηριοποιείται στην πόλη της Πάτρας, ο τίτλος της επιχείρησης του οποίου δημιουργεί παρατύπως την πεποίθηση στο κοινό πως πρόκειται για κτηνιατρείο.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Συλλόγου με την επωνυμία «Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Λεφέβρ αρ. 4, ως εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ
* * *
Ως γνωστόν, διατηρείτε, όπως αναγράφεται στις επιγραφές της επιχείρησής σας και σε σχετικό ιστότοπο (http: ktiniatrikos-kosmos.gr/) κατάστημα πώλησης Κτηνιατρικών Φαρμάκων, Ζωοτροφών και Συμπληρωμάτων Διατροφής στην ανωτέρω διεύθυνση, κάτι το οποίο εφόσον διαθέτει τη σχετική άδεια και πωλεί κτηνιατρικά φαρμακευτικά προιόντα μετά από εκτέλεση κτηνιατρικής συνταγής, δεν είναι επιλήψιμο.
Όμως στις επιγραφές του καταστήματός σας, αλλά και στις επιγραφές του ιστότοπου, χρησιμοποιείτε τη φράση «ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», χωρίς ο ίδιος να κατέχετε τίτλο σπουδών κτηνιατρικής σχολής, ούτε να απασχολείτε στην επιχείρηση σας κάποιον κτηνίατρο.
Ειδικότερα, έχετε τοποθετήσει πινακίδα εντός του πεζοδρομίου έμπροσθεν της πρόσοψης του καταστήματος όπου αντίθετα με τα αναφερόμενα στην περ. ηη΄ του άρθρου 6 του Ν.2538/1997 αναφέρεται την επωνυμία της επιχείρησης και τη φράση «κτηνιατρικά».
Παράλληλα, στα στοιχεία επικοινωνίας του καταστήματος, τόσο στις επιγραφές, όσο και στον ιστότοπο, δεν αναφέρεται η ειδικότητα-πτυχίο του υπευθύνου. Η προκαλούμενη παραπλάνηση του κοινού, εντείνεται από το γεγονός ότι στον ιστότοπο της επιχείρησης και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο «Αρχική Σελίδα» αναγράφεται η φράση: «Το εξειδικευμένο προσωπικό μας διαθέτει γνώση και αγάπη για τα ζώα και θα δώσει λύση σε κάθε ανάγκη σας». Όμως, καμία αναφορά, ούτε στον ιστότοπο ούτε στις επιγραφές του καταστήματός σας, δεν γνωστοποιεί από ποιο πτυχίο πηγάζει η προαναφερθείσα «εξειδίκευση».
Αυτό έχει ως συνέπεια την παραπλάνηση του κοινού, το οποίο προσελκυόμενο από τις παραπάνω επιγραφές, αναμένει να εξυπηρετηθεί από κάποιον κτηνίατρο.
Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία θα μπορούσατε να ισχυριστείτε ότι δεν απορρέει με σαφή τρόπο η παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών.
Όμως, οι προθέσεις σας παραπλάνησης του κοινού και δημιουργίας εντυπώσεων περί άσκησης κτηνιατρικού επαγγέλματος αποδεικνύονται από την στιγμή που στο έντυπο του «ΧΡΥΣΟΥ ΟΔΗΓΟΥ» Δυτικής Ελλάδος & Ιονίων Νήσων, κατηγορίας «Κτηνιατρεία» νομού Αχαΐας, με καταχωρημένη διαφήμιση σε πλαίσιο μεγαλύτερο του φυσιολογικού, διαφημίζεται το κατάστημά σας. Άρα, χωρίς αμφιβολία, στόχος σας είναι να δημιουργήσετε την πεποίθηση στο κοινό ότι το κατάστημά σας είναι κτηνιατρείο και προσφέρετε κτηνιατρικές υπηρεσίες.
Η καταχώρηση σε ειδικό πλαίσιο συνεπάγεται γνώση αυτής και καταβολή επιπλέον ποσού προς τον «ΧΡΥΣΟ ΟΔΗΓΟ».
Επειδή τα ανωτέρω συνδυαζόμενα αποδεικνύουν την προσπάθεια παραπλάνησης του κοινού και δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων.
Επειδή σκοπός του συλλόγου, σύμφωνα με το καταστατικό του, είναι η προστασία της υγείας των ζώων και η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.
Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΖΗΤΑΜΕ
Εντός επτά (7) ημερών από την επίδοση της παρούσης να προβείτε στην απάλειψη της λέξεως «κτηνιατρικός» και στη μη χρησιμοποίηση άλλης ομόρριζης λέξης στον τίτλο και στις επιγραφές της επιχείρησής σας στην πρόσοψη και στην πινακίδα του καταστήματος καθώς και στον ιστότοπο, άλλως είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε κάθε περαιτέρω νόμιμη ενέργεια αστικής και ποινικής φύσεως, λόγω της παραπλάνησης του κοινού και της αντιποίησης του κτηνιατρικού επαγγέλματος.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής, με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς ον αυτή απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2015
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Κ.Σ.
ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
επιστροφή