27/10/2014

Συγχαρητήρια ανακοίνωση του Π.Κ.Σ.

fthenakisΗ Πρόεδρος Π.Κ.Σ. και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρουν θερμά τον Καθηγητή Κτηνιατρικής Θεσσαλίας κο Φθενάκη Γεώργιο για το βραβείο Αριστείας που απενεμήθη στην Κλινική Μαιευτικής και Αναπαραγωγής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση και το επιστημονικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Διαχείρισης Υγείας Μικρών Μηρυκαστικών (ECSRHM), πού έλαβαν χώρα στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Η διάκριση απονεμήθηκε με βάση την εξαιρετική κλινική και επιστημονική δραστηριότητα της Κλινικής και απονέμεται για πρώτη φορά από το ECSRHM. Επίσης για πρώτη φορά, βραβεύεται από ευρωπαϊκό κτηνιατρικό κολέγιο ακαδημαϊκή μονάδα ελληνικού κτηνιατρικού ιδρύματος για τη δραστηριότητα στο γνωστικό αντικείμενο πού θεραπεύει. Επισημαίνεται ότι η κλινική αποτελεί σήμερα το μόνο σημείο στην Ελλάδα, όπου χορηγείται επίσημη ευρωπαϊκή κτηνιατρική ειδικότητα.

Σύσσωμος ο κτηνιατρικός κλάδος, αλλά και ολόκληρη η Πανεπιστημιακή Κοινότητα αισθάνονται βαθιά συγκίνηση και περηφάνια, καθώς τέτοιου είδους φωτεινά παραδείγματα επιστημονικής εξέλιξης και προκοπής, αποτελούν για όλη τη χώρα πηγή έμπνευσης, αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας για το αύριο, καθώς και ανάχωμα σε κάθε αμφισβήτηση για τον ελληνικό εκπαιδευτικό κόσμο.


fthenakis1
επιστροφή