14/10/2014

Καταγγελία για εμβολιασμούς, στειρώσεις και ηλεκτρονικές ταυτοποιήσεις ζώων

auto-thumbnailsΑθήνα, 14/10/14
ΑΠ: 1017

Προς: Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Εύβοιας, Τμήμα Κτηνιατρικής
Κοινοποίηση:
Αστυνομικό Τμήμα Σκύρου
Δήμο Σκύρου

Θέμα: Καταγγελία για εμβολιασμούς, στειρώσεις και ηλεκτρονικές ταυτοποιήσεις ζώων

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και με ενημερωτική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα www.tosymvan.gr (http://www.tosymvan.gr/episkepsi_ktiniatron_stin_skiro-a-22417.html), την Κυριακή, 19/10 και για 4 έως 5 ημέρες καλούνται όσοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν αδέσποτες γάτες να καλούν σε συγκεκριμένα τηλέφωνα, προκειμένου κάποιοι, αδιευκρίνιστο ποιοι, να τις περισυλλέξουν και να τις στειρώσουν. Καλούνται δε όσοι έχουν κατοικίδια, γάτες και σκύλους, να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμούς, γενικό έλεγχο και ηλεκτρονική ταυτοποίηση (microchip).
Ακριβώς επειδή δε διευκρινίζεται ποιοι θα κάνουν τις κτηνιατρικές πράξεις και πού θα γίνονται αυτές, αναρωτιόμαστε για το σύννομο της διαδικασίας. Άλλωστε οι εμβολιασμοί, οι στειρώσεις, οι ηλεκτρονικές ταυτοποιήσεις, καθώς και το σύνολο των κτηνιατρικών πράξεων οφείλουν να πραγματοποιούνται σε νόμιμο, αδειοδοτημένο κτηνιατρείο βάσει και των νόμων 4039/2012 και 4235/2014.
Επιπλέον, για να προβούν κτηνίατροι, πολίτες μελών κρατών της Ε.Ε. και χωρίς ελληνική υπηκοότητα, σε κτηνιατρικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως είναι οι στειρώσεις, απαιτείται σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του ΠΔ 38/2010 γνωστοποίηση στοιχείων και εγγράφων προς την αρμόδια αρχή, δηλαδή το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με στόχο την απόδειξη της επαγγελματικής κατάστασης του κτηνίατρου, την κοινοποίηση του φορολογικού του μητρώου, καθώς και των στοιχείων που απαιτούνται σε επαγγελματίες που σχετίζονται με την δημόσια υγεία.
Σας παρακαλούμε, λοιπόν, να προβείτε άμεσα σε υπηρεσιακές ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία και η τήρηση των σχετικών νομικών διατάξεων.


Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α. ΤΡΑΧΗΛΗ Α. ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ
επιστροφή