15/06/2014

Χαιρετισμός Προέδρου ΠΚΣ, Αθηνάς Τραχήλη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

ALE_1801Αγαπητοί παριστάμενοι σ’ αυτή την όμορφη εκδήλωση,

Αφού ευχαριστήσω θερμά τον κοσμήτορα της Ε.Σ.Δ.Υ κο Μακρόπουλο για την τιμητικότατη πρόσκλησή του, θα ήθελα να συγχαρώ το διδακτικό και λοιπό προσωπικό της Σχολής για τον επιστημονικό και επαγγελματικό του ζήλο, ζήλο που αποτελεί την κυριότερη συνιστώσα επιτυχίας στο χώρο της διδασκαλίας. Αισθάνομαι δε την ανάγκη να επισημάνω τη σπουδαιότητα του έργου σας, όταν αυτό συντελείται τούτη τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή και σε συνθήκες τόσο αντίξοες για την ελληνική παιδεία και να σας ευχαριστήσω προσωπικά για τις ακαταπόνητες προσπάθειές σας και για το πείσμα σας να διατηρείτε τον πυρσό του οράματός σας, για την κατάρτιση και επιμόρφωση των νέων επιστημόνων μας, αδιάκοπα άσβεστο.

Από το ίδιο με των δασκάλων σας όραμα, πείσμα και μεράκι, διαπιστώνω με χαρά, πως διαπνέεστε και εσείς, αγαπητοί απόφοιτοι. Και πραγματικά όσους επαίνους κι όσα εγκώμια κι αν σκέφτηκα να σας απευθύνω για τη δύσκολη απόφασή σας να ακολουθήσετε το δρόμο της γνώσης, στην περίπτωσή σας νομίζω ότι δεν αρκούν και πως καλύτερα θα ήταν σε ανθρώπους που ασχολούνται με τα θέματα της Δημόσιας Υγείας, να εκφράζει κανείς την αληθινή και βαθιά του ευγνωμοσύνη.

Ως άνθρωπος που εκπροσωπεί και υπηρετεί την επιστήμη της κτηνιατρικής επί σειρά ετών, μιας επιστήμης που κατεξοχήν άπτεται της Δημόσιας Υγείας, γνωρίζω πολύ καλά τις επαγγελματικές δυσκολίες, τα εμπόδια, τις κρατικές δυσκαμψίες, τις κοινωνικές ακαμψίες, που μπορεί κάποιος να συναντήσει στην ομολογουμένως συναρπαστική πορεία του. Πιστέψτε με όμως, γνωρίζω και πολύ καλά τη χαρά της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, στο κοινό καλό, στον κοινό αγώνα για το καλύτερο.

Αυτή η χαρά θα είναι και για σας η πραγματική ανταμοιβή των κόπων σας και γι αυτή αξίζει να παλέψετε, να μη δειλιάσετε, να μη διστάσετε και να μην καταβληθείτε ποτέ. Θα έχετε πάντα κατά νου, πως στα χέρια σας έχετε όχι απλά ένα εφόδιο, αλλά ένα πραγματικό πολεμοφόδιο, τη γνώση. Η γνώση είναι το μόνο πράγμα που δεν αλλοιώνεται με το χρόνο, παρά μόνο ανανεώνεται, είναι αυτή που δεν επηρεάζεται από κανενός είδους κρίση, αυτή που μεταλαμπαδεύεται, φυτρώνει γερά και καρποφορεί.

Σας συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου γι αυτό το απαράμιλλης αξίας «οχυρό» που με κόπο χτίσατε, σας επισημαίνω τη μεγάλη ευθύνη σας να το προασπίζετε κάθε φορά που χρειάζεται, αλλά πάνω απ’ όλα σας εύχομαι να είστε υγιείς και υγιώς να υπηρετείτε το ιδεώδες της Δημόσιας Υγείας.

Η κοινωνία σας χρειάζεται, σας περιμένει και σας ευχαριστεί που ονειρεύεστε να κάνετε καλύτερο ότι σας παραδίδουμε εμείς οι παλιότεροι και που υπόσχεστε ότι θα σηκώνεστε κάθε φορά που θα πέφτετε, γιατί είμαι σίγουρη ότι πιστεύετε πως η άνοδος και η ανόρθωση είναι αναμφισβήτητες αποδείξεις Υγείας.

Με βαθιά εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ.

ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ
ALE_18011
ALE_1811
ALE_2538
επιστροφή