03/10/2013

Δελτίο Τύπου Π.Κ.Σ. για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων» στις 04-10-2013. Σε συνεργασία με τους Δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα διαθέτει περίπτερα στην Πλατεία Κοντζιά και στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας αντιστοίχως, με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών, αναφορικά με την προστασία των ζώων συντροφιάς, των παραγωγικών ζώων, καθώς και τα θέματα που άπτονται της διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας.

«Καλούμε όλους όσους επιμένουν να διατηρούν την ευαισθησία τους σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, όσους πιστεύουν πως η φροντίδα των ζώων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Πολιτισμό, όλους εκείνους που βιώνουν ή θέλουν να βιώσουν τη χαρά της προσφοράς , αλλά και της αμφίδρομης και διαδραστικής σχέσης του διδύμου άνθρωπος-ζώο, να επισκεφτούν τα περίπτερά μας και να ενημερωθούν από το Σύλλογό μας», δηλώνει η Πρόεδρος του Π.Κ.Σ. Αθηνά Τραχήλη.

Τα μέλη του Συλλόγου, οι Έλληνες κτηνίατροι, ιδιαίτερα περήφανοι για την κατάρτισή τους και με αίσθηση καθήκοντος που υπαγορεύει την εγκυρότητα, είναι οι ad hoc αρμόδιοι για να πληροφορήσουν τους πολίτες για τη μείζονος σημασίας για τη Δημόσια Υγεία, επανεμφάνιση της λύσσας στη χώρα, για τη διαχείριση των αδεσπότων ζώων, για τη δημιουργία στα πλαίσια του Συλλόγου του Δικτύου Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων (Δ.Ε.Ε.Κ.), για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την αύξηση της διατροφικής επάρκειας της χώρας και την προστασία της Δημόσιας Υγείας μέσω του ελέγχου των τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Δηλώνουμε και φέτος παρόντες στη γιορτή-αφιέρωμα στα ζώα, που η παγκόσμια διάστασή της καταδεικνύει τη σπουδαιότητά της και ανοιχτοί σε κάθε πρόταση συνεργασίας οποιουδήποτε φορέα, με σκοπό την προστασία της υγείας και της ευζωίας των ζώων. Θα θέλαμε ωστόσο να επισημάνουμε πως η δική μας παρουσία δε σταματάει την ημέρα του εορτασμού, αλλά είναι συνεχής και ακαταπόνητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, των χρόνων της επαγγελματικής μας πορείας, καθώς τα ζώα και η προστασία τους είναι για μας όχι μόνο το επιστημονικό μας αντικείμενο, αλλά η κοινωνική μας αποστολή.
επιστροφή