11/07/2013

Επιστολή της Δ.Ε. του Π.Κ.Σ. προς τα μέλη του για την ασφάλιση τυχόν κτηνιάτρων που απασχολούν

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Τον τελευταίο καιρό έχουν πυκνώσει οι περιπτώσεις ανασφάλιστης και μη κανονικά πληρωμένης εργασίας. Επειδή αυτό το γενικό φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις και στον κτηνιατρικό χώρο, ιδιαίτερα με τις διάφορες μορφές μαθητείας και πρακτικής άσκησης, η ΔΕ οφείλει να υπενθυμίσει:

 Η εργασία που προσφέρεται από κάθε πτυχιούχο κτηνιατρικής είναι εργασία κτηνιάτρου και οφείλει να αμείβεται ανάλογα. Για τη ΔΕ αυτό σημαίνει τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αμοιβή με 1226 μικτά για πλήρη απασχόληση πρωτοαπασχολούμενου.

H ΔΕ προτρέπει τους συναδέλφους να μη μετέχουν και αυτοί στην άγρια εκμετάλλευση των κτηνιάτρων και ιδιαίτερα των νεώτερων. Γνωρίζει πως οι συνθήκες εργασίας δεν αποτελούν μόνο πεδίο κερδοφορίας αλλά και αθέμιτου ανταγωνισμού απέναντι στους κτηνίατρους που απασχολούν νόμιμα κτηνιάτρους με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιών, με συνθήκες εργασίας που περιγράφονται, ασφαλίζονται και συνομολογούνται σε γραπτές συμβάσεις ή συμφωνίες.

Η ΔΕ οφείλει να δηλώσει πως θα προασπίσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τα δικαιώματα των κτηνιάτρων που ασκούν νόμιμα την εργασία τους.
επιστροφή