11/07/2012

Δελτίο Τύπου Π.Κ.Σ. για τη συκοφάντηση των κτηνιάτρων της Λέσβου από δήθεν φιλόζωους

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος. καταγγέλλει την άδικη και θρασύτατη επίθεση εναντίον των κτηνιάτρων της Λέσβου που έχει αναρτηθεί στο www.zoosos.gr. Τα όσα αναφέρονται σε σχετική επιστολή που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο είναι τουλάχιστον ανακριβή και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Σε καμία περίπτωση συκοφαντίες και αυθαίρετα συμπεράσματα δεν μπορούν να πηγάζουν από αισθήματα πραγματικής φιλοζωίας ή ενδιαφέρον για την υγεία και ευζωία των ζώων.

Οι συνάδελφοι κτηνίατροι του νησιού εδώ και πολλά χρόνια περιθάλπουν τα ζώα και φροντίζουν για την ευζωία τους και μέσω αυτής για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη που έδωσαν. Ακόμα και σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης κατά την οποία όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι χάνουν αρκετά εισοδήματα, οι κτηνίατροι και μέλη του συλλόγου μας αντιστέκονται και προσφέρουν προγράμματα δωρεάν στειρώσεων σε όλη τη χώρα. Γιατί πραγματική φιλοζωία δεν είναι τα μεγάλα λόγια και τα κροκοδείλια δάκρυα, αλλά οι πράξεις

Δυστυχώς ακόμα και κάποιοι από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους φαίνεται να αντιμετωπίζουν τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων ως ψηφοθηρικό πρόγραμμα, αν και θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα υπερασπίζονταν τόσο τα εργασιακά δικαιώματα όσο και την τήρηση των προβλεπόμενων διατάξεων του νόμου από και για το σύνολο των συμπολιτών τους. Επιπλέον, μέσω της ανακοίνωσης κατακρίνεται το γεγονός ότι εργαζόμενοι θέλουν να πληρώνονται για τη δουλειά τους, υπονοώντας ότι όσοι δουλεύουν τζάμπα είναι και καλύτεροι, άσχετα με την ποιότητα της δουλειάς τους, ενώ όσοι εργάζονται με βάση τους νόμους και ζητούν το αυτονόητο, να αμείβονται προκειμένου να ζήσουν, κακοχαρακτηρίζονται και θεωρούνται αδιάφοροι ή αναίσθητοι.

Είναι δε τουλάχιστον αισχρό και ανήθικο οι ίδιοι άνθρωποι που κατονομάζουν λυπηρή την παρέμβαση των ΜΜΕ «ως μπαμπούλα» ταυτόχρονα, να απειλούν επαγγελματίες και επιστήμονες για διεθνή διασυρμό τους μέσω του BBC. Ίσως, αν στο BBC και σε όποιο άλλο δίκτυο ειπωθεί το σύνολο της αλήθειας και όχι ανακρίβειες και ψεύδη να αποκαλυφθεί πράγματι ποιος έχεις δίκιο και ποιος όχι.

Οι παραπάνω επικίνδυνες λογικές θα μας βρουν αντιμέτωπους. Είτε όσοι της υποστηρίζουν είναι σύλλογοι και φορείς είτε κρατικοί οργανισμοί που εκμεταλλευόμενοι τη φιλοζωία του κόσμου τον εμπαίζουν και διακινδυνεύουν για ίδιον όφελος τη δημόσια υγεία, θα μας βρουν απέναντί τους. Οι λογικές αυτές υποβαθμίζουν το επιστημονικό προσωπικό, αδιαφορούν πλήρως για την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν, στην πραγματικότητα παραπλανούν.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Α. ΤΡΑΧΗΛΗ
επιστροφή