25/05/2009

«Ανακοίνωση του Παραρτήματος Ηπείρου του Π.Κ.Σ. για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ «ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ» ΣΤΟΝ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

  Στις 14/05/09, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) ανακοίνωσε την έγκριση σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με 987 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (Κτηνιάτρων, Γεωπόνων, Μηχανικών, Διοικητικών-Οικονομικών, Τεχνολόγων, Χειριστών Η/Υ, Οδηγών, Εργατών κ.λ.π.), σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 286974/06-05-09 ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΦΕΚ 844/β’/06-05-09).

  Στην ουσία η κίνηση αυτή αποτελεί μία πρωτοφανή και απαράδεκτη μεθόδευση που αποσκοπεί στη κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και τη μετατροπή των συμβασιούχων σε «ελεύθερους επαγγελματίες» που θα δουλεύουν με δελτίο παροχής υπηρεσιών, επωμιζόμενοι το κόστος της ασφάλισης τους και -πιθανότατα- των εξόδων κίνησης και παράστασης. Ούτε λόγος βέβαια να γίνεται για άδειες, επιδόματα και δώρα, περίθαλψη και κάλυψη ατυχημάτων εν ώρα εργασίας... Ο αριθμός των προβλεπόμενων συμβάσεων δεν αφήνει καμμία αμφιβολία πως πρόκειται στην ουσία όχι για «προκήρυξη έργου» αλλά για μια προσπάθεια αναπλήρωσης των πάγιων και διαρκών αναγκών του οργανισμού, που κανονικά θα έπρεπε να καλυφθούν με την πρόσληψη μόνιμων εργαζόμενων.

  Η συγκεκριμένη ενέργεια καταγράφεται ως ένα ακόμη μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης να προωθήσει τις αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Η απόφαση των αρμόδιων υπουργείων και της διοίκησης του οργανισμού εναρμονίζεται πλήρως με τη λογική της πλήρους ελαστικοποίησης της εργασίας και της μεταφοράς του κόστους της ασφάλισης και της περίθαλψης στις πλάτες των εργαζόμενων.

  Δεν φτάνει που μέχρι σήμερα οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του οργανισμού καλύπτονταν από συμβασιούχους (η επιλογή των οποίων γινόταν τουλάχιστον μέσω του ΑΣΕΠ), τώρα δεν τηρούνται ούτε καν τα στοιχειώδη προσχήματα: Η αδιευκρίνιστη διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει μέχρι και αποστολή δικαιολογητικών με ...φαξ, ενώ η προκήρυξη δημοσιεύτηκε στις 14/05 με την προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών να λήγει στις 20/05!!! Το γεγονός πως κανείς δε σήκωνε τα τηλέφωνα στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού κατά τις τρεις επίμαχες εργάσιμες ημέρες απλά επιβεβαιώνει πως παρακολουθούμε μια παρωδία διαδικασίας που παίζει το ρόλο της βιτρίνας στο προεκλογικό πελατειακό παζάρι της κυβέρνησης, στο νέο ρουσφετολογικό όργιο που ακολουθεί τα χνάρια των προσλήψεων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

  Η απόφαση της Διοίκησης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. είναι απαράδεκτη. Προετοιμάζει το δρόμο για παραπέρα αρνητικές εξελίξεις σε όλους τους χώρους όπου απασχολούνται συμβασιούχοι συνάδελφοι και άλλοι εργαζόμενοι. Προωθεί τη συνολική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καταφέρνοντας  ύπουλο κτύπημα σε όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου ή αορίστου χρόνου και διεκδικούν τη μονιμοποίηση τους.

  Καλούμε τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την ΠΕΚΔΥ, την ΠΕΓΔΥ, τους Γεωπονικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, το ΓΕΩΤΕΕ, το ΤΕΕ, καθώς και όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους, να καταδικάσουν τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της διοίκησης του οργανισμού και να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την ανατροπή τους. Επίσης καλούμε τη διοικούσα επιτροπή του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (ΠΚΣ), να καταγγείλει έμπρακτα το γεγονός και να καλέσει το σύλλογο να συμμετέχει σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν με στόχο να παρθεί πίσω η συγκεκριμένη απόφαση.

  Η κυβέρνηση και η διοίκηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ενδεχομένως πιστεύουν πως μπορούν να περιφρονούν ατιμώρητα τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Είναι βαθιά νυχτωμένοι. Θα μας βρουν μπροστά τους !!!

    *   Μαζικές προσλήψεις Γεωτεχνικών για την κάλυψη των αναγκών των παραγωγών και της κοινωνίας
    *   Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

επιστροφή