27/02/2009

«Σεμινάριο με τίτλο «Μικροβιολογικά κριτήρια για τα τρόφιμα» διοργανώνει η ΕΤΑΤ ΑΕ στις 19 και 20 Μαρτίου»

 Η ΕΤΑΤ ΑΕ διοργανώνει κύκλο σεμιναρίων με τίτλο:

«Μικροβιολογικά κριτήρια για τα τρόφιμα»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους εμπλέκονται με την ασφάλεια και την ποιότητα τροφίμων (τμήματα ποιοτικού ελέγχου, διασφάλισης ποιότητας ή/και παραγωγής των επιχειρήσεων τροφίμων, εταιρείες συμβούλων, φορείς ελέγχου, φορείς πιστοποίησης, εργαστήρια αναλύσεων κλπ).

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν:

1. Αρχές μικροβιολογίας τροφίμων

2. Ποιότητα των τροφίμων-Μικροβιακές αλλοιώσεις-κίνδυνοι

3. Πηγές μικροοργανισμών. Παράγοντες που επηρεάζουν την μικροβιακή αύξηση στα τρόφιμα

4. Κυριότερες κατηγορίες και είδη μικροοργανισμών που αναλύονται στα πλαίσια του ελέγχου της ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων

5. Ανάπτυξη και χρήση μικροβιολογικών κριτηρίων για τα τρόφιμα

6. Ανάλυση μικροβιακών κινδύνων των κυριοτέρων κατηγοριών τροφίμων

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί εγχειρίδιο 200 σελίδων (βλέπε συνημμένο πίνακα περιεχομένων), όπου μεταξύ άλλων παρατίθενται συγκεντρωμένα τα μικροβιολογικά όρια για τους μικροοργανισμούς ανα κατηγορία και είδος τροφίμου, βάσει της ισχύουσας εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας αλλά και τις προδιαγραφές έγκυρων διεθνών οργανισμών (IFST, IFT, ICMSF, Codex allimentarius κλπ).

Εισηγητής: Δρ Φραγκίσκος Γαΐτης, Βιολόγος-Μικροβιολόγος, Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών ΕΤΑΤ.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 19 & 20 Μαρτίου 2009 (ώρες 09:00-17:00).

Τόπος διεξαγωγής:  Ξενοδοχείο Capsis, Μοναστηρίου 18, Θεσσαλονίκη

Κόστος συμμετοχής: 370 για τον πρώτο συμμετέχοντα και 300 για κάθε επιπλέον συμμετέχοντα από την ίδια επιχείρηση (με την προϋπόθεση της ταυτόχρονης εγγραφής). Υπάρχει δυνατότητα μερικής χρηματοδότησης από το ΛΑΕΚ 0,45%

Δηλώσεις συμμετοχής: Αποστείλατε συμπληρωμένη τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής στο fax 210-9270041.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 210-9270040 (κα Ματίνα Φουρναράκου)

  Πρόγραμμα Σεμιναρίου
  Περιεχόμενα Εγχειριδίου
  Δήλωση Συμμετοχής
  Πληροφοριακό Υλικό
επιστροφή