11/02/2009

«Διαδικασία εκλογών της 8ης Μαρτίου για νέα Διοικούσα Επιτροπή του Π.Κ.Σ.»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ,
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 15, 10432, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-5226769, 210-5202901
FAX: 210-5202935
info@hva.gr
  
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Π.Κ.Σ.  ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Π.Κ.Σ. την 1η Φεβρουαρίου 2009, οι εκλογές ορίστηκε να γίνουν στις 8 Μαρτίου 2009. Επίσης, ορίστηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 13η Φεβρουαρίου 2009. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται απευθείας στη γραμματεία του συλλόγου με φαξ ή ταχυδρομείο.

Η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου 2009. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ταμειακώς εντάξει μέχρι και το έτος 2008.

Σε κάθε παράρτημα θα διοριστεί μετά από αίτηση στο τοπικό Πρωτοδικείο δικαστικός αντιπρόσωπος για την επιτήρηση της καλής διεξαγωγής της εκλογής και της καταμέτρησης των ψήφων, που θα πραγματοποιηθεί στις έδρες των παραρτημάτων, όπου θα αποσταλούν και οι φάκελοι από τα τοπικά εκλογικά κέντρα του κάθε παραρτήματος, χωρίς να ανοιχτούν. Σχετικά θα αποσταλούν λεπτομερείς οδηγίες προς τις εφορευτικές επιτροπές.

Τα παραρτήματα σε συνεργασία με την ΚΕΦΕ θα ορίσουν μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου τους τόπους και τους χρόνους που θα ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα. Επίσης, θα ορίσουν τις τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές τριμελείς στις έδρες Παραρτημάτων, διμελείς στα τοπικά εκλογικά τμήματα, οι οποίες θα πρέπει να αποτελούνται από πρόσωπα που δεν είναι υποψήφιοι. Εκλογικά τμήματα θα υπάρξουν τουλάχιστον ένα ανά παράρτημα και επιπλέον στη Μυτιλήνη, τη Βοιωτία και τις Κυκλάδες εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 10 συνάδελφοι μέλη του ΠΚΣ που το ζητούν. Αμέσως μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων θα αποσταλούν λεπτομερείς οδηγίες προς τα Παραρτήματα και τις Εφορευτικές Επιτροπές για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και τη διαχείριση των φακέλων μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Επίσης, σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν τις εκλογές θα σταλούν στις εφορευτικές επιτροπές με courier τα ψηφοδέλτια, οι φάκελοι και οι καταστάσεις με τα οικονομικά των μελών. Οι εφορευτικές επιτροπές παρακαλούνται να διεξάγουν τις εκλογές τις ώρες που θα ανακοινωθούν.

Ψηφίζουν οι κτηνίατροι που είναι οικονομικά τακτοποιημένοι μέχρι και το έτος 2008. Επιπλέον, εγγραφές νέων μελών θα επιτρέπονται μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2009. Όποιος επιθυμεί να αλλάξει παράρτημα θα πρέπει να το πράξει επίσης μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.

Παρακαλείσθε να ενημερώσετε άμεσα τα μέλη των παραρτημάτων σας.
επιστροφή