10/02/2009

«Ψήφισμα της Γ.Σ. του Π.Κ.Σ. για τις αγροτικές κινητοποιήσεις»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Μετά τις μαζικές αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος εκφράζει τη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο αγροτικό κόσμο.

Η πολιτική μείωσης του αγροτικού πληθυσμού και συγκέντρωσης της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής σε όλο και λιγότερο χέρια, η οποία έχει σχεδιαστεί από την Ε.Ε. και εφαρμόζεται πρόθυμα από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχει σαν βασικό μοχλό τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος. Αυτό γίνεται με τη σταδιακή μείωση - μέχρι πλήρους κατάργησης - των επιδοτήσεων και τις κατευθυνόμενες αυξομειώσεις των τιμών των αγροτικών προϊόντων, που τη μια χρονιά οδηγούν στη λιμοκτονία χιλιάδες φτωχούς παγκοσμίως και την άλλη χρονιά οδηγούν τους αγρότες σε απόγνωση.

Η αύξηση του κόστους παραγωγής με την αύξηση των τιμών των λιπασμάτων, των φαρμάκων και του πετρελαίου σε συνδυασμό με τη φετινή μείωση των τιμών, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Όλα αυτά συμβαίνουν όταν ταυτόχρονα τα αγροτικά προϊόντα εξακολουθούν να φτάνουν στο ράφι των καταστημάτων σε αναντίστοιχα ψηλές τιμές, λόγω της δράσης των πάσης φύσης καρτέλ και μεσαζόντων.

Η προσπάθεια εκτόνωσης των κινητοποιήσεων από τους γαλαζοπράσινους αγροτοσυνδικαλιστές δε θα μπορέσει να σταματήσει το μαζικό αγροτικό κίνημα κα την οργή των φτωχομεσαίων γεωργών των κτηνοτρόφων.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει δισεκατομμύρια στις τράπεζες και ψίχουλα στους αγρότες και η «αντιπολίτευση» κοσκινίζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για να αποδείξει ότι και αυτά τα ψίχουλα δε θα έπρεπε καν να δοθούν, ο Π.Κ.Σ. παίρνει τη θέση που του αντιστοιχεί στο πλευρό της αγωνιζόμενης αγροτιάς μέχρι την τελική της νίκης
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
επιστροφή