10/02/2009

«Ψήφισμα της ΓΣ του Π.Κ.Σ. για τη δολοφονία του νεαρού Γρηγορόπουλου»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1/2/2009

Τρεις μόλις ημέρες μετά από τη Γενική Συνέλευση του Π.Κ.Σ., η πλειοψηφία της Διοικούσας Επιτροπής (ή μέρος αυτής) καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας ανάρτησε στην ιστοσελίδα του συλλόγου ένα κείμενο ως απόφαση του συλλόγου για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό. Επρόκειτο για το μοναδικό κείμενο στο όνομα συλλόγου που υπερασπίστηκε το δικαίωμα κάποιων δήθεν νοικοκυραίων στην αυτοδικία και ζητούσε την τιμωρία ενός δολοφόνου παιδιού μόνο στην περίπτωση που αποδεικνυόταν η πρόθεση για ανθρωποκτονία, αφού χαρακτήρισε το περιστατικό «μεμονωμένο», εν δυνάμει αποτέλεσμα τυχαίας πράξης. Το γεγονός ότι αυτό το κείμενο αποσύρθηκε δεν αρκεί από μόνο του για να αντιστρέψει το αίσθημα ντροπής που ένιωσε κάθε κτηνίατρος διαβάζοντάς το.

Για αυτό ο Π.Κ.Σ. μέσα από τη Γενική Συνέλευση, το ανώτατο όργανό του, εκφράζει ξεκάθαρα την οργή του για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη και απαιτεί την τιμωρία που αξίζει στο δολοφόνο αστυνομικό. Δολοφονία που δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής βίας αν αναλογιστεί κανείς την απάνθρωπη μεταχείριση που υφίστανται καθημερινά οι μετανάστες από τα όργανα της αστυνομίας που ενίοτε φτάνουν μέχρι και στη δολοφονία τους, τις μαζικές συλλήψεις φοιτητών που απλά διαδήλωναν στα προπερσινά φοιτητικά συλλαλητήρια και την αδικαιολόγητη χρήση βίας πάνω τους από τους αστυνομικούς οι οποίοι στη συνέχεια αρνούνταν τη διακομιδή τους στα νοσοκομεία ακόμα και αν είχαν τραυματιστεί σοβαρά, την περίφημη υπόθεση της «ζαρτινιέρας» στη Θεσσαλονίκη που κουκουλώθηκε πρόσφατα, τη νοοτροπία που επικρατεί στην αστυνομία που βλέπει σε κάθε νέο, φοιτητή, απεργό, μετανάστη έναν εχθρό και έναν πιθανό στόχο. Και αυτά για να μείνουμε μόνο στα καταγεγραμμένα γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος. Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία η οποία καθόλου μεμονωμένη δεν είναι αλλά έχει ως σκοπό την πειθάρχηση του λαού, την ποινικοποίηση της μαζικής δράσης και την καταστολή κάθε διεκδικητικού κινήματος μέσα από την τρομοκρατία της βίας. Η δολοφονία ενός 15χρονού παιδιού από ένα όργανο του κράτους σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμψηφιστεί με τις σπασμένες βιτρίνες ούτε και με την προβοκατόρικη επίθεση εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια από «οπλισμένους εκδικητές της νύχτας» που δεν έχουν καμία σχέση με το μαζικό λαϊκό κίνημα.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε όποιο μέλος του συλλόγου εκμεταλλεύεται τη θέση του στη διοίκηση του Π.Κ.Σ. για να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και να προβάλλει θέσεις και απόψεις παρακάμπτοντας τα συλλογικά όργανα και καταστρατηγώντας τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τη συνέχιση φαινομένων αντιδημοκρατικής και παρασκηνιακής λειτουργίας στο εσωτερικό του συλλόγου, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία που γίνεται μια προσπάθεια προώθησης σημαντικών τομών στο  κτηνιατρικό επάγγελμα ερήμην των κτηνιάτρων.
επιστροφή