21/11/2023

Α.Ρ.ΠΑ.: ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

                  ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!


Η Κυβέρνηση ΝΔ επέλεξε λίγο πριν το κλείσιμο του 2023, ενός έτους που ανέβασε την ακρίβεια στα ύψη, να φέρει προς διαβούλευση και ψήφιση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο αυτό, έρχεται ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία να ολοκληρώσει το αφήγημα περί «ελεύθερων επαγγελματιών που κλέβουν το κράτος και την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής», κάτι για το οποίο συνεχώς ενοχοποιούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Είναι, όμως πραγματικά έτσι;


Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται ότι η φορολόγηση θα γίνεται επί τεκμαρτού εισοδήματος, με κατώτατο φορολογητέο εισόδημα τα 10.920 ευρώ το οποίο ανά τριετία θα αυξάνεται κατά 10%. Αυτό σημαίνει ότι ένας επαγγελματίας θεωρείται ότι έχει τουλάχιστον 910 ευρώ καθαρό εισόδημα και ακόμα και αν δεν έχει θα φορολογείται γι’ αυτό  και σε αυτό θα έρχεται να προστεθεί και το τέλος επιτηδεύματος στο φόρο που θα πληρώνει. Επιπλέον, προβλέπεται προσαύξηση κατά 35% σε περίπτωση που τα εισοδήματα ξεπερνούν το μέσο όρο εισοδημάτων του εκάστοτε Κ.Α.Δ. και φυσικά αύξηση σε περίπτωση που απασχολεί και προσωπικό. Και όλα αυτά σε μία κατηγορία εργαζομένων που δεν έχουν αφορολόγητο και τα εισοδήματά τους αντιστοιχούν σε δώδεκα μισθούς χωρίς δώρα και με τέλος επιτηδεύματος.


Παράλληλα με τα παραπάνω, με ένα πακέτο μέτρων αποπνικτικού ηλεκτρονικού ελέγχου όπως ότι ως τιμολόγια εξόδων θα προσμετρούνται για φορολογικούς σκοπούς μόνο όσα έχουν διαβιβαστεί ηλεκτρονικά στο MYDATA, καθώς και με τον διπλασιασμό των προστίμων πιέζει ακόμα περισσότερο οικονομικά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μονοπρόσωπες επιχειρήσεις που ήδη μέσα στην κρίση και την αυξανόμενη ακρίβεια των τελευταίων ετών έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.


Η Κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία για να κερδίσει τις εκλογές -μέσα στ’ άλλα- πάτησε και πάνω στον άδικο νόμο Κατρούγκαλου και προεκλογικά είχε δεσμευτεί για μείωση της φορολογίας και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, έρχεται τώρα να εφαρμόσει τα ακριβώς αντίθετα μέτρα από τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις. Τι πιο σύνηθες, θα πει κανείς.


Θα μας βρουν, όμως, και πάλι απέναντί τους. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι δομικά άδικο καθώς προβλέπει οριζόντια φορολόγηση και φυσικά όχι μόνο δεν θα πατάξει τη φοροδιαφυγή αλλά θα οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδες ατομικές και μονοπρόσωπες επιχειρήσεις διαμέσου του φορολογικού στραγγαλισμού. Αν η κυβέρνηση αυτή θέλει όντως να πατάξει τη φοροδιαφυγή ας φορολογήσει το μεγάλο κεφάλαιο, τους πραγματικούς κλέφτες του κράτους, αυτούς που πλουτίζουν στις πλάτες όλων μας.


Στη βάση των παραπάνω συμμετέχουμε στην αποχή της 22 Νοεμβρίου και ζητάμε από την επερχόμενη συνεδρίαση της Δ.Ε. να ορίσει Πανελλαδική Συνέλευση του ΠΚΣ έτσι ώστε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για το νομοσχέδιο και να αποφασίσουμε από κοινού τις επόμενες κινήσεις μας καθώς και να πάρουμε πρωτοβουλίες κοινού αγώνα με όλους τους υπόλοιπους κλάδους που πλήττονται.


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ,

12:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ, 13:00 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νοέμβρης 2023

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


ΥΠ

επιστροφή