28/11/2007

«Δελτίο Τύπου του Συλλόγου για το Ασφαλιστικό και την Πανυγειονομική απεργία στις 19.12.2007», Νοέμβριος 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινή συνεδρίαση είχαν σήμερα 26/11/07, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος με θέμα το ασφαλιστικό. Εκφράστηκε η έντονη ανησυχία και ο προβληματισμός του υγειονομικού κόσμου για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που θέλουν την ενοποίηση του ασφαλιστικού τους φορέα ΤΣΑΥ, με άλλα ασφαλιστικά Ταμεία, κατά τρόπο άκριτο, που θέτει σε επικινδυνότητα τόσο τον κλάδο σύνταξης όσο και τον κλάδο υγείας.
Το ΤΣΑΥ είναι σήμερα το ασφαλιστικό Ταμείο με την καλύτερη σχέση ασφαλισμένων προς συνταξιούχους. Είναι καθαυτό Ταμείο αυτασφάλισης και δεν δεχόμαστε με κανένα τρόπο την υποβάθμιση του.

Οι Υγειονομικοί όχι μόνο δε δεχόμαστε την ενοποίηση, αλλά επιπλέον ζητάμε:

1. Απόδοση των οφειλομένων χρημάτων μετά την κατάργηση του κοινωνικού πόρου
2. Απόδοση της υποχρεωτικής συμμετοχής του Κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση
3. Αυτοδιοίκηση και αυτοδιαχείριση του ΤΣΑΥ για εκσυγχρονισμό και διαφανή διαχείριση των οικονομικών και των αποθεματικών του.
4. Κατάργηση κάθε λογικής κατηγοριοποίησης και ασφαλιστικών διαιρέσεων των ασφαλισμένων.

Υπερασπιζόμενοι τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, οι Υγειονομικοί προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Ορίζουν Πανυγειονομική 24ωρη απεργία στις 19/12/07.
Είμαστε αποφασισμένοι να μην απεμπολήσουμε το ασφαλιστικό μας παρόν και να μην αφήσουμε να υποθηκευτεί το μέλλον των νέων συναδέλφων μας.
επιστροφή