23/06/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ , ΘΥΜΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ

Λάβαμε γνώση του περιστατικού που συνέβη στις 20/6/22 στο κτηνιατρείο συναδέλφου στη Ρόδο, καθώς και όσα επακολούθησαν και ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος  είμαστε υποχρεωμένοι να παρέμβουμε ώστε να αντιληφθούν άπαντες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους. 

Καταρχάς όταν κάποιο ζώο εκπνέει, γεγονός σε κάθε περίπτωση λυπηρό, ο ιδιοκτήτης του, εφόσον επιθυμεί να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου, αιτείται νεκροψία νεκροτομή αυτού στις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Αντί αυτού η ιδιοκτήτρια του ζώου, η οποία ήταν η μόνη παρούσα στο κτηνιατρείο, προτίμησε να ενημερώσει τον αδερφό της που είναι «αναγνωρίσιμο» πρόσωπο ώστε να αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μηνύματα που ανέφεραν ότι η κτηνίατρος σκότωσε τον σκύλο, χορηγώντας του μεγάλη δόση αναισθησίας. 

Φυσικά, ο αδελφός της ιδιοκτήτριας ουδεμία σχέση έχει με την κτηνιατρική επιστήμη. Απλά θεώρησε ορθό να εκμεταλλευτεί την «αναγνωρισιμότητά» του και να αναρτήσει τα ανωτέρω, δυσφημώντας και συκοφαντώντας μία επιστήμονα κτηνίατρο. 

Πέραν της αντίδρασης της συναδέλφου διά της νομικής οδού, ο ΠΚΣ δηλώνει απερίφραστα ότι θα στηρίξει, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, κάθε συνάδελφο, του οποίου, χωρίς κανένα στοιχείο, θίγεται η αξιοπρέπειά του και η επαγγελματική του υπόσταση.

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να εκμεταλλεύεται την όποια, συνήθως πρόσκαιρη, αναγνωρισιμότητα για να προσβάλει και να λοιδορεί ανθρώπους που επί χρόνια υπηρετούν την κτηνιατρική επιστήμη, να είναι βέβαιος ότι έχουμε τη βούληση και την ισχύ και το έχουμε αποδείξει σε όλα τα επίπεδα να αντιδράσουμε δυναμικά

Τέλος θεωρούμε θλιβερό το να είναι κάποιος κρυμμένος πίσω από έναν υπολογιστή και ανωνύμως να αναπαράγει και να στηρίζει τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Η άκριτη αποδοχή των θέσεων οποιουδήποτε χωρίς διασταύρωση, ανάλυση και ερμηνεία δημιουργεί ομάδες και εν τέλει κοινωνίες καθοδηγούμενες που λειτουργούν

 ως άβουλα πειθήνια, ετερόφωτα όντα. 


επιστροφή