21/09/2007

«Προεδρικό Διάταγμα 79 του 2007 με το οποίο μεταβιβάζονται αρμοδιότητες του ΕΦΕΤ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», Σεπτέμβριος 2007


Με το Προεδρικό Διάταγμα 79 (ΦΕΚ 95Α, 3.05.2007) που προσυπογράφουν ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλ. Κοντός, οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις μεταποίησης προϊόντων ζωικής προέλευσης, όπως παρασκευαστήρια κρέατος, τυποποίηση μελιού, ψυκτικές αποθήκες, γαλακτοκομικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τυποποίησης και συσκευασίας αυγών, συσκευασίας αλιευμάτων κ.α. περνούν πλέον στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα έχει το συντονισμό των ελέγχων, τους οποίους, όμως, θα διενεργούν οι νομαρχίες, αν και υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες ευελπιστούμε ότι θα αντιμετωπισθούν με τις επικείμενες προσλήψεις κτηνιάτρων.
Η ασφάλεια των τροφίμων είναι πολύ σημαντική υπόθεση, αφορά το σύνολο της κοινωνίας και δεν μπορεί να υποτάσσεται σε μικροπολιτικά συμφέροντα ή συντεχνίες.

Το Προεδρικό Διάταγμα 79/2007 μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από τον ΕΦΕΤ στο ΥΑΑΤ (239 ΚΒ)
επιστροφή