21/05/2021

Δελτίου Τύπου για τη συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους της ΚΕΔΕ, του ΠΚΣ και του ΚΟΕ

κεδε

Κατόπιν πρόσκλησης της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 17/5, συνάντηση μεταξύ της κ. Αθηνάς Τραχήλη, Προέδρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, της κ. Ιωάννας Γαλανού, Προέδρου του Κυνοφιλικού Ομίλου Ελλάδας, του  κ. Αποστολόπουλου Ηλία, Αντιπρόεδρου του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) καθώς και μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), του κ.  Καραγιάννη Ιωάννη, Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Συμμετείχε δε και ο κτηνίατρος Νίκος Χρυσοβερίδης ως Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Π. Φαλήρου. 

Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την κεδεα ευζωία των ζώων συντροφιάς. Στη συζήτηση υπήρξε κλίμα σύμπνοιας. Από πλευράς της η Πρόεδρος του Π.Κ.Σ. αφού έκανε μία ιστορική αναδρομή για τη συμμετοχή του Συλλόγου και τη συμβολή του στο σύνολο του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς από το 2003 έως σήμερα, αναφέρθηκε στις απόψεις και θέσεις του Π.Κ.Σ., όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά και την τελευταία συνεδρία της Διοικούσας Επιτροπής του.

Η συζήτηση κατέληξε στη διατύπωση κοινών θέσεων τόσο στο θέμα του τρόπο χρηματοδότησης και διεξαγωγής των προγραμμάτων αδέσποτων από του Δήμους όσο και στο ζήτημα αντιμετώπισης της υποχρεωτικής στείρωσης δεσποζόμενων ζώων, όπως αυτό αναφέρεται στο ν/σ.

 Υπήρξε δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία προκειμένου τα αιτήματα των φορέων να γίνουν αποδεκτά με γνώμονα την υγεία και ευζωία των ζώων


επιστροφή