21/05/2021

Κείμενο του μέλους του ΔΣ, Γ. Μπίλια, για τη συνέχιση των δράσεων μετά την απεργία της 20ης Μάη

Για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων - δράσεων

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι της ΔΕ, καλησπέρα. 

Τις τελευταίες μέρες, από την κήρυξη της 24ωρης απεργίας του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και των υπολοίπων δράσεων που αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΕ, βλέπουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων και συναδελφισσών στηρίζουν και συμμετέχουν ολόψυχα στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς. Η μαζική αυτή συμμετοχή και κινητοποίηση της πλειοψηφίας του κλάδου είναι σημαντική και αποτελεί μια ευκαιρία για αγώνα ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης ΝΔ, γύρω από τα ζώα συντροφιάς. Παράλληλα, αποδεικνύει ότι μέσα από τη συλλογική δράση και τις μαζικές κινητοποιήσεις μπορούμε να ακουστούμε και να αποκτήσουμε δύναμη. 

Φαίνεται δε, πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει να ξαναζωντανέψει ο ΠΚΣ και να πάψει να χρησιμοποιείται απλώς κατά το δοκούν από την πλειοψηφία, να μπορέσει ξανά να λειτουργεί με συστηματικότητα και με διάθεση εκπροσώπησης των συμφερόντων του κλάδου, υπέρ της ευζωίας των ζώων και της προστασίας της δημόσιας υγείας. Στη βάση αυτή, η ΔΕ οφείλει να τηρήσει το πλαίσιο δράσης που αποφάσισε πλειοψηφικά στην τελευταία συνεδρίαση όπως επίσης και να σηκώσει το βάρος της ουσιαστικής εκπροσώπησης του συνόλου των συναδέλφων/ισσων.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, οφείλουμε να δούμε πως προχωράμε μετά και την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση:

•Ο ΠΚΣ μέσω της ΔΕ να επικοινωνήσει άμεσα με όλους τους συλλογικούς φορείς (Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας, ΠΕΚΔΥ, φιλοζωικές οργανώσεις κτλ) που έχουν εναντιωθεί στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο με σκοπό τη συζήτηση και την από κοινού οργάνωση της δράσης μας με ορίζοντα την ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου.

•Οριστικοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής κοινής συνέντευξης τύπου με όλους τους παραπάνω γύρω από το νέο νομοσχέδιο.

•Κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (όποτε και αν είναι αυτή) και απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στη Βουλή, ει δυνατόν με πανελλαδικά χαρακτηριστικά.

Παρακαλώ όπως πρωτοκολληθεί, αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προωθηθεί στα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ αλλά και όλου του Συλλόγου, η παραπάνω επιστολή.

Για την ΑΡΠΑ 

Γιάννης Μπίλιας 

Μέλος ΔΕ


αρπα
επιστροφή