31/05/2007

«Έλεγχος της σήμανσης και καταγραφής από το υπό σύσταση σώμα της Αγροφυλακής μετά από παράμβαση του συναδέλφου βουλευτή Δημήτρη Γαλαμάτη», Μάϊος 2007

Συζητήθηκε στις 29 Μαίου στην αρμόδια επιτροπή το Νομοσχέδιο για την επανίδρυση της Αγροφυλακής και μετά από παρέμβαση του συναδέλφου βουλευτή Δημήτρη Γαλαμάτη προστέθηκε στις αρμοδιότητες του νέου Σώματος και ο έλεγχος για τη σήμανση και καταγραφή (microchip) των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς όπως επεδίωκε ο Σύλλογος.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Γαλαμάτη έχει ως εξής:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αθήνα, 30 Μαΐου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η εφαρμογή του Ν3170/2003,  περί υποχρεωτικής σήμανσης με microchip των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, στην υπό ίδρυση Ελληνική Αγροφυλακή»

Κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα συζήτησης, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, του προς ψήφιση σχεδίου νόμου «Προστασία του περιβάλλοντος, αγροτική ασφάλεια και άλλες διατάξεις», που ως γνωστό αφορά την ίδρυση της «Ελληνικής Αγροφυλακής», ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας κατέθεσε επιμέρους νομοτεχνικές βελτιώσεις σε επί μέρους άρθρα.
Μεταξύ αυτών κατατέθηκε και προσθήκη – αναδιατύπωση συγκεκριμένης διάταξης (Άρθρο 3, παρ.2, περίπτωση ζ), σύμφωνα με την οποία, οι αρμοδιότητες αστυνόμευσης  της υπό ίδρυση Ελληνικής Αγροφυλακής διευρύνονται και στην εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν « τη σήμανση και καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και την προστασία των ζώων»(Ν. 3170/2003).

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αγροφυλακής είχε προταθεί από το Βουλευτή της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης κ.Δ.Γαλαμάτη με  σχετική επιστολή του, που είχε παραδώσει στις 17/01/2007 στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ.Βύρωνα Πολύδωρα, αμέσως μετά την κατάθεση του σχετικού σχεδίου Νόμου στη Βουλή των Ελλήνων.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο κ. Γαλαμάτης δήλωσε:
«Θέλω να συγχαρώ τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, για την απόφασή του να εντάξει στις αρμοδιότητες της υπό ίδρυση Ελληνικής Αγροφυλακής και την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3170/2003, για τη σήμανση και καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται  ένα μεγάλο θεσμικό κενό, σχετικά με τις υπηρεσίες που καλούνται μέχρι σήμερα να εφαρμόσουν, τις θετικές κατά τα άλλα διατάξεις του Ν3170/2003, περί των ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων ζώων. Είμαι βέβαιος πως, η εν λόγω διάταξη θα  συνδράμει τα μέγιστα στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν οι ΟΤΑ, οι φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, η διαιώνιση του οποίου δεν μας τιμά ούτε ως χώρα ,ούτε ως κοινωνία».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ίωνος Δραγούμη 43, ΤΚ 546 30 Θεσσαλονίκη, Τηλ:2310 519519, Fax: 2310 519501
Βουλής 4, ΤΚ 105 62 Αθήνα, Τηλ:210 3706365,
Fax: 210 3706565

e-mail: dgalamat@parliament.gr

 

επιστροφή