26/03/2020

Μήνυμα προς τους συναδέλφους μέλη του ΠΚΣ

Αθήνα, 26/03/20

Αγαπητοί συνάδελφοι,

οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και η διαχείρισή τους πρέπει να είναι προσεκτική και μεθοδευμένη, με δεδομένο ότι οι κτηνίατροι είμαστε στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και της υγείας και ευζωίας των ζώων.

Η διοίκηση του ΠΚΣ ενημερώνει έγκαιρα και υπεύθυνα τόσο τα μέλη του Συλλόγου όσο και τους πολίτες για κάθε νέα επιστημονική εξέλιξη σχετικά με τον ιό SARS COV 2, ενώ ταυτόχρονα, πιέζει με κάθε δυνατό τρόπο τους αρμόδιους για την ένταξή μας στα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων και για την προμήθεια των ιατρείων μας με υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, ιματισμό μιας χρήσης κ.ο.κ.)

Όλοι νιώθουμε δυσαρέσκεια, ίσως και οργή, με τη μέχρι τώρα στάση της πολιτείας απέναντί μας, με τη μη ένταξη των επιχειρήσεών μας στα μέτρα ενίσχυσης, καθώς και με τη γενικότερη στάση αδιαφορίας της πολιτείας απέναντι στον κλάδο μας. Το πληκτρολόγιο και η εικονική πραγματικότητα μιας διαδικτυακής συζήτησης, όμως, με Like, θυμωμένες φατσούλες, πόσο μάλλον με υβριστικά σχόλια προς τους συναδέλφους μας, δεν είναι δυνατό να υποκαταστήσουν τα συλλογικά όργανα.

Ως κτηνίατροι κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία και την υγεία και ευζωία των ζώων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους του δημοσίου που αυτή τη στιγμή καλούνται να παρέχουν υπηρεσίες στην πρώτη γραμμή, ακόμα και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό υπό αντίξοες συνθήκες.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που δίνει αυτή τη στιγμή μεγάλη μάχη, όχι μόνο με λόγια, αλλά και έμπρακτα. Για αυτό και παροτρύναμε τα μέλη μας να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο, εξοπλισμό και παροχή υπηρεσιών στα νοσοκομεία και ήδη αναπτύξαμε δίκτυο με υπεύθυνο το συνάδελφο Θανάση Μπλάνα.
Οι κινήσεις μας θα φέρουν αποτέλεσμα.
Η άσκηση πίεσης δε σταματά προς τους αρμόδιους Υπουργούς με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία.
Ας είμαστε, λοιπόν, ενωμένοι, έχοντας στο νου μας ότι όλοι και όλες είμαστε στην ίδια κατάσταση και μιλάμε από το ίδιο μετερίζι.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ
επιστροφή