23/03/2007

«ΚΥΑ 303894-Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του συστήματος παροχής συμβουλών σε γεωργούς (καν. 1782/2003)», Μάρτιος 2007


Σ.Σ. H παροχή συμβουλών προβλέπεται από τη Nέα KAΠ της Kοινότητας, προκειμένου οι αγρότες που λαμβάνουν επιδοτήσεις να αντεπεξέλθουν στις νέες αυξημένες απαιτήσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως τις υποχρεώσεις της λεγόμενης «πολλαπλής συμμόρφωσης», δηλαδή την εφαρμογή πρακτικών που να διασφαλίζουν την ποιότητα και να προστατεύουν το περιβάλλον.
Πιστεύουμε ότι διανοίγεται «πεδίο δόξης λαμπρό» για τον κλάδο μας λόγω του ότι πρώτη φορά 140 κτηνίατροι συμμετέχουν στο μητρώο (σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του ΓEΩTEE) των μελετητών και οι οποίοι θα αναλάβουν δράση από το δεύτερο εξάμηνο του 2007.
Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογός μας έδωσε μεγάλο αγώνα για την ένταξη του επαγγέλματός μας στον παραπάνω θεσμό δεδομένου ότι στο αρχικό προσχέδιο της KYA υπήρχε αποκλεισμός των κτηνιάτρων που απασχολούνται με την περίθαλψη των παραγωγικών ζώων.
Tέλος, παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι απορρίφθηκαν ή όσοι δεν πρόλαβαν να καταθέσουν δικαιολογικά εμπρόθεσμα, να επισκέπτονται το site του συλλόγου μας και να είναι σε επικοινωνία με τη γραμματεία, γιατί αναμένεται νέα προκήρυξη τον επόμενο μήνα.

Όλη την ΚΥΑ 303894 μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ ΚΥΑ 303894
 
επιστροφή