30/07/2018

ΑΡΠΑ: Επιστολή προς ΔΕ σχετικά με τη βοήθεια προς τους πυρόπληκτους

28/07/18

Προς το Προεδρείο και όλα τα μέλη της ΔΕ

Η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι το μεγαλύτερο στήριγμα που μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος -πολύ περισσότερο ένας Σύλλογος- στους συνανθρώπους του, όταν εκείνοι την έχουν ανάγκη. Επειδή, λοιπόν, η κάλυψη των αναγκών των πυρόπληκτων δεν εξαντλείται μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά αντίθετα θα είναι μία χρόνια διαδικασία, οφείλουμε να δούμε πώς πέρα από τις πρώτες κινήσεις (ατομικές και συλλογικές), που ήδη έχουν γίνει, μπορούμε ως Σύλλογος να βοηθήσουμε τον κόσμο που έχει και θα συνεχίσει να έχει ανάγκες.

Εκείνο που συνεχίζει να αποτελεί ανάγκη ακόμα και 5 ημέρες μετά την έναρξη της τραγωδίας είναι η προσφορά αίματος, η οποία μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοδοσίας, ομαδικά ως μέλη του Συλλόγου αλλά και ατομικά. Το ίδιο ισχύει και για τα είδη Α΄ ανάγκης που συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία συλλογής και διαρκώς επικαιροποιούνται οι λίστες τους ανάλογα με τη ζήτηση.

Επιπλέον, όμως, ο Σύλλογος μας μπορεί οργανωμένα να συγκεντρώσει υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό, το οποίο να δοθεί στη συνέχεια στα σημεία συγκέντρωσης υλικού για τους πυρόπληκτους. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με την προσφορά υλικών από τα κτηνιατρεία, είτε (ή και ταυτόχρονα) με αγορά υλικών από τον Π.Κ.Σ., μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού για τις αποθήκες υγειονομικού - ιατροφαρμακευτικού υλικού, αφού προηγουμένως έχει γίνει συνεννόηση με τις δομές συγκέντρωσης υλικού (βλ. Γιατροί του Κόσμου) για τις υπάρχουσες ανάγκες. Επίσης, ακριβώς επειδή έχει συντελεστεί και μεγάλη οικολογική καταστροφή, έμπρακτη βοήθεια μπορεί να δοθεί και στο Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής – ΑΝΙΜΑ, που έχει δεχθεί έναν υπέρογκο αριθμό περιστατικών, είτε με την παροχή αφιλοκερδούς υπηρεσίας κτηνιάτρων, είτε με τη χορήγηση υγειονομικού - ιατροφαρμακευτικού υλικού και τροφών για τα νοσηλευόμενα ζώα.

Η αλληλεγγύη ας είναι το όπλο μας αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους συνανθρώπους μας !!!

Υ.Γ.: Παρακαλώ να πρωτοκολληθεί, αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προωθηθεί στα μέλη όλου του Συλλόγου, η παραπάνω επιστολή.
Για την ΑΡΠΑ

Το μέλος της ΔΕ
Μπίλιας Γιάννης
24-7-18-FARMAKA
επιστροφή