28/07/2018

Διευκρινήσεις ΠΚΣ για την εθελοντική δράση στις πυρόπληκτες περιοχές της Αν. Αττικής

37787957_421896784997719_8270537231614083072_nΤις δύσκολες αυτές ώρες θεωρούμε ότι ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος οφείλουμε να κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με τις πρωτοβουλίες του συλλογικού οργάνου των Ελλήνων Κτηνιάτρων για τις πυρόπληκτες περιοχές, προκειμένου να αποφευχθούν παρεξηγήσεις.

Ο Π.Κ.Σ. είναι ο συλλογικός εκπρόσωπος του συνόλου των κτηνιάτρων. Ουδεμία σχέση έχουμε με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και λοιπούς εθελοντικούς φορείς που ζητάνε οικονομική στήριξη προκειμένου να επιτελέσουν "εθελοντικό" έργο. Ως σύλλογος πήραμε την επιλογή να μην εμπλακούμε στη συγκέντρωση χρημάτων από πολίτες ή συνάδελφους, παρόλο που το ενδιαφέρον και οι προτάσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από χώρες του εξωτερικού ήταν τεράστιο, ακριβώς γιατί δε θεωρήσαμε ότι είναι αυτός ο ρόλος μας. Όποιος θέλει να προσφέρει χρήματα μπορεί να το κάνει απευθείας στον ειδικό λογαριασμό του κράτους ή σε φορείς της περιοχής.

Ομάδα κτηνιάτρων του ΠΚΣ και του Δικτύου Ελλήνων Εθελοντων Κτηνιάτρων επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής για δύο ημέρες, προσφέροντας τiς υπηρεσίες της και σε συνεργασία με τον τοπικό φιλοζωικό σύλλογο και την κινητή μονάδα του μοίρασαν νερό και ζωοτροφές στους ιδιοκτήτες ζώων.

Η όποια υπηρεσία του ΠΚΣ παρασχέθηκε αφιλοκερδώς γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι το ελάχιστο χρέος μας. Τα έξοδα για τον ιατρικό εξοπλισμό και τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν καλύφθηκαν από την ανιδιοτελή πρσφορά συνάδέλφων της Αττικής, και από κάποιες φαρμακευτικές εταιρίες που μας προμήθευσαν με φάρμακα.

Ο ΠΚΣ όχι μόνο δε ζητάει χρήματα για "εθελοντική" συνεισφορά αλλά τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει και μια μεγάλη προσφορά απευθείας σε κάποιο ίδρυμα ή φορέα της περιοχής που έχει ανάγκη.

Η χώρα ζει μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της ιστορίας της. Λόγια δεν υπάρχουν για να την περιγράψουν. Ας είμαστε όλοι φειδωλοί στα λόγια και γαλαντόμοι στις πράξεις.
επιστροφή