22/05/2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ

Ολοι και όλες στην απεργία και τις διαδηλώσεις στις 30 Μάη!
apergia4

Καλούμε τους συναδέλφους, εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και τις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις στις 30 Μάη. Ολοι στον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία, με βάση τις δικές μας ανάγκες. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα.
Βγαίνουμε στον αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τα φτωχά στρώματα των ΕΒΕ και των αγροτών, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, στην πολιτική που οδηγεί στον αφανισμό τους φτωχούς επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους.
Τη «δίκαιη ανάπτυξη», που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Επιμελητήρια, μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!
Επιδιώκουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, γονατισμένοι, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου, να εγκαταλείψουμε ό,τι καταφέραμε να κρατήσουμε ως δικαιώματα μέσα στην κρίση, να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί «μεταμνημονιακής» εποχής, αφού όχι μόνο δεν φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Η «ανάπτυξή» τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας.
Η «επιστροφή στην ομαλότητα», όπως λένε, δεν σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δεν σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
Ολα αυτά που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός έχει τη δύναμη να τα ξαναεπιβάλει σε κράτος και εργοδοσία.
Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δεν διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, για ν' αναβαθμίσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μάς εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

./Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, των μνημονίων, όλων των νόμων που τσακίζουν τις ΣΣΕ •. Άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Όχι στην ανταποδοτικότητα, αποκλειστικά δημόσια - καθολική - υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία! .
/ Σύνταξη μετά από 30 χρόνια δουλειάς (στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες). Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.
./ Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σύγχρονη και υψηλού επιπέδου υγεία ¬ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους ανεξάρτητα από χρέη προς τα ταμεία, κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας! Επίδομα ανεργίας για όλους (και για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι») για όσο διαρκεί η ανεργία .
./ Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το Ταμείο. καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο, άμεσα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο. Να σταματήσουν οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς. Απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική λαϊκή οικογένεια .
./ Όχι στη φοροληστεία. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους .
./ Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του καθεστώτος πληρωμής με "μπλοκάκι"! Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. καμία μείωση των αποδοχών. Αυτόματη αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια χωρίς υποχρέωση του εργαζόμενου να τη δηλώσει και καταβολή των εισφορών απ' τον εργοδότη
./ Άμεση κάλυψη, με προσλήψεις μόνιμου κτηνιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, όλων των αναγκών των κρατικών κτηνιατρικών υπηρεσιών .
./ Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, παροχές. Υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο μας με πραγματικές αυξήσεις. Διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ. Ουσιαστική προστασία της μητρότητας. Άδεια κυήσεως, τοκετού, γαλουχίας και φροντίδας των νεογέννητων, με πλήρεις αποδοχές και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής (μισθό, ΔΠΥ), αντίστοιχα δικαιώματα για τις αυτοαπασχολούμενες. Κρατικό δίκτυο υποδομών, με δωρεάν υπηρεσίες για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τους ανάπηρους. Επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες .
./ Πτυχίο που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στην άσκηση του επαγγέλματος, χωρίς άλλη πιστοποίηση. Να καταργηθούν τώρα η "αναγγελία άσκησης επαγγέλματος" και τα απαράδεκτα χαράτσια του ΓΕΩΤΕΕ. Όχι στη λεγόμενη "δια βίου μάθηση" και την εμπορευματοποίηση της επιστημονικής ενημέρωσης, που λυμαίνονται επιχειρηματίες, Πανεπιστήμια, συνδικαλιστικοί φορείς και το ΓΕΩΤΕΕ. Η επιστημονική ενημέρωση να παρέχεται δωρεάν από το Πανεπιστήμιο. κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη "απελευθέρωση" επαγγελμάτων .
./ Όχι στην ΚΑΠ που ξεκληρίζεl τους μικρομεσαίους αγροτοπαραγωγούς, συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε χέρια λίγων και μέσω των κανονισμών της lδιωτικοποιεί τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και τον έλεγχο των τροφίμων.
,/ Διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων από το κράτος. Όχι στην ανάθεση της διαχείρισης σε "εθελοντές" και ιδιώτες. Πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τη φορολογία οποιασδήποτε μορφής (ανταποδοτικοί δημοτικοί, τέλος μικροτσίπ ή άλλοι), ελεύθεροι χώροι για ενδιαιτήματα και καταφύγια κλπ.

Ο δικός μας δρόμος βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης!


Το παραπάνω ψήφισμα ήταν ομόφωνο. Αποφασίστηκε ομόφωνα κατόπιν πρότασης του Τ. Κανούρη πρόταση προς της Δ.Ε. για προκήρυξη 2ης απεργίας με το ίδιο πλαίσιο μαζί με γιατρούς κ.λπ. εντός του Ιούνη.
επιστροφή