07/12/2017

Εκδηλώσεις στην Κομοτηνή για τα ζώα και το νομικό πλαίσιο που διέπει την προστασία τους

Την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, το Εργαστήριο Εγκληματολογικών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. οργάνωσε ημερίδα στο χώρο της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ., στην οποία ο υπεύθυνος κτηνίατρος του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνης, Αθανάσιος Καραγιωργης, ανέπτυξε με σαφήνεια το νομοθετικό πλαίσιο του 4039/2012 που αφορά τα αδέσποτα και ιδιόκτητα ζωα, τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητων, καθώς και τις υποχρεώσεις των ΟΤΑ απέναντι στα αδέσποτα.
thumbnail

Την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, το Εργαστήριο Εγκληματολογικών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνης οργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού με θέμα: «Αντιμετώπιση-Διαχείριση αδέσποτων/δεσποζόμενων ζώων: Νέες ρυθμίσεις, διαχρονικά ερωτήματα» με εισηγητές τoν κ. Διονύσιο Λαμπρίδη,αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, τον κ. Γιώργο Κυμπαριδη,πρόεδρο του Δ.Σ.Ρ., τον κ. Αθανάσιο Καραγιωργη, υπεύθυνο κτηνίατρο του Δημοτικού κυνοκομείου Κομοτηνης, τον κ.Κολιδακη Ελευθέριο, κτηνίατρο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και τον κ.Παναγιωτη Γκουδουσιδη, υπεύθυνο της Φιλοζωικής Εταιρείας Κομοτηνης. Συντονίστρια ήταν η κ.Αθανασια Συκιωτού, Επίκουρη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ.
Η παρουσία των συναδέλφων ήταν εξαιρετική, τοποθετώντας την κτηνιατρική επιστήμη στην θέση που της αρμόζει, έτοιμοι να παρουσιάσουν τα δεδομένα που υπάρχουν πάνω στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με επιστημονικά επιχειρήματα και προτείνοντας τρόπους και λύσεις που επι σειρά ετών ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικος Σύλλογος θέτει και προβάλλει σε κάθε δημόσια διαβούλευση. Στην εκδήλωση διενεμήθη υλικό του Π.Κ.Σ.thumbnail (1)
Συγχαίρουμε τους συναδέλφους για την επιλογή τους και την συμβολή τους στην εξωστρέφεια που ο κλάδος μας προσπαθεί να επιδείξει.
Διότι οι μόνοι που μπορούν να τοποθετηθούν επιστημονικά για τα ζωα είναι οι κτηνίατροι.
επιστροφή