19/09/2017

Πομφόλυγες και φληναφήματα των δήθεν φιλόζωων

ΑΘΗΝΑ, 19/09/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1444
Πομφόλυγες και φληναφήματα των δήθεν φιλόζωων

Θα μπορούσαν να μας προκαλέσουν γέλιο οι ισχυρισμοί του Φιλοζωικού Σωματείου Σητείας «Η Aλληλεγγύη», αν πραγματικά η δράση τους δεν ήταν τόσο επικίνδυνη. Χαρακτηρίζουν τους κτηνίατρους «ταύρους σε υαλοπωλείο», υπονοούν εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και αισχροκέρδεια εξαιτίας της αντίδρασης στην διεξαγωγή προγράμματος στείρωσης αδέσποτων ζώων με μη σύννομο τρόπο, ενώ έφτασαν στο σημείο να καταθέσουν μηνύσεις εναντίον συναδέλφων που έκαναν το καθήκον τους ως θεματοφύλακες της Δημόσιας Υγείας.

Για να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αντιδήμαρχος Σητείας με τον νομικό σύμβολο του ΠΚΣ πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα στείρωσης υπήρξε πλήρης ενημέρωση για το τι απαιτείται προκειμένου το πρόγραμμα να είναι σύννομο και όχι επικίνδυνο για ζώα και ανθρώπους. Ο ίδιος ο αντιδήμαρχος ζήτησε από τον νομικό σύμβουλο να σταλεί έγγραφό μας στο οποίο θα αναφερόταν το νομικό πλαίσιο, κάτι το οποίο και έγινε μέσω fax και e-mail. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με υπάλληλο του γραφείου το έγγραφο παρελήφθη κανονικά! Παρόλα αυτά, αγνοήθηκε παντελώς, όπως φάνηκε, και τότε οι συνάδελφοι κτηνίατροι έπραξαν με τον τρόπο που ορίζει ο νόμος.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος έχει διττό ρόλο. Προασπίζει τα συμφέροντα των μελών του και ταυτόχρονα, φροντίζει μέσω της παρέμβασής του και των προτάσεών του να διασφαλίζει τόσο την υγεία και ευζωία των ζώων όσο και την Δημόσια Υγεία. Αναρωτιόμαστε ποια σκοπιμότητα κρύβουν κινήσεις από πλευράς δήθεν φιλόζωων που προσβάλλουν το ρόλο του φιλοζωικού κινήματος και θέτουν σε κίνδυνο ζώα και ανθρώπους. Το νομικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο, ξεκάθαρο και η παραβίασή του δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Οι «μεγάλες κουβέντες» σε κείμενα είναι κουβέντες άνευ ουσίας που μόνο εντυπώσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν. Όμως, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν ένας επίσημος και υπεύθυνος φορέας να τρομάξει από τέτοια περιστατικά και έμμεσες απειλές. Θα συνεχίσουμε αυτό που έχουμε χρέος να κάνουμε με γνώμονά μας το κοινό συμφέρον. Όποιος έχει συνηθίσει να δρα στην ανομία καλό θα ήταν να ξεβολευτεί... Ας αναλογιστεί κανείς τις ευθύνες του.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Κ.Σ. Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Κ.Σ.

ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
αρχείο λήψης
επιστροφή