03/05/2017

Επιστολή των εκπροσώπων της ΑΡΠΑ για τις ειδοποιήσεις της Γενικής Συνέλευσης

02/05/2017

Παρακαλούμε όπως πρωτοκολληθεί, αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προωθηθεί στα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ αλλά και όλου του Συλλόγου, η ακόλουθη επιστολή:

Την Κυριακή 19 Μαρτίου είχε καλεστεί Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (ΠΚΣ), δίχως να ορίζονται συγκεκριμένα θέματα συζήτησης (εκτός από τον οικονομικό απολογισμό). Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, δηλαδή το ανώτατο όργανο αποφάσεων, αντιμετωπίζεται ως μία εντελώς τυπική και καταναγκαστική διαδικασία, όπου θα βρεθούμε (όσοι βρεθούμε), ΔΕΝ θα συζητήσουμε επί της ουσίας και απλά θα διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις όσων επιμένουν σε έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου.
Αποτέλεσμα των επανειλημμένων προσπαθειών εκ μέρους της πλειοψηφίας της ΔΕ του ΠΚΣ για ευτελισμό των ζωντανών διαδικασιών του Συλλόγου ήταν στις 19 Μαρτίου να μη συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συναδέλφων, οπότε να μην πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση. Αξιοσημείωτο δε της απαξίωσης εκ μέρους της πλειοψηφίας της ΔΕ ήταν ότι δεν παρουσιάστηκαν ούτε καν όλα τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης, υποτιμώντας με τον τρόπο τους συναδέλφους που βρεθήκαμε εκεί αλλά πολύ περισσότερο και τους συναδέλφους που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.

Απόφαση των παρευρισκομένων ήταν η Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαΐου, με έγκαιρες ειδοποιήσεις και θέματα που ορίστηκαν σαφώς επί τόπου. Δυστυχώς 40 ημέρες μετά, ούτε ενημέρωση υπάρχει προς τους συναδέλφους, ούτε καν κάποια κοινοποίηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου. Βρισκόμαστε 3 εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης. Ζητάμε άμεσα να υπάρξει ενημέρωση προς όλους τους συναδέλφους (γραπτώς και τηλεφωνικώς) για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, με ενημέρωση των θεμάτων όπως τα αποφασίσαμε την Κυριακή 19 Μαρτίου (να συμπεριληφθούν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό).

Αν η πλειοψηφούσα παράταξη αντιμετωπίζει τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο ως μέσο για πολιτική καριέρα ή θυμάται τους συναδέλφους μία φορά κάθε δύο χρόνια στις εκλογές, εμείς συνεχίζουμε να επιμένουμε σε έναν Σύλλογο, με δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες, που θα εκπροσωπεί συλλογικά συμφέροντα και κυρίως των πιο πληττόμενων τμημάτων του.

Για την ΑΡΠΑ
Τα μέλη της ΔΕ του ΠΚΣ
Κάσσανδρος Θάνος
Μπίλιας Γιάννης
ΑΡΠΑ
επιστροφή