22/03/2017

Έγγραφο προς το Υπουργείο Παιδείας για την ένταξη των κτηνιάτρων στην επαγγελματική εκπαίδευση

Αθήνα, 20/03/17
Αρ. Πρωτ.: 1398
taxi_7

Προς:
• Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου
• Γενικό Γραμματέα Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Παντή

Κοινοποίηση: Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Θέμα: Ένταξη των κτηνιάτρων στην επαγγελματική εκπαίδευση




Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Εδώ και αρκετά χρόνια ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, σωματείο όλων των κτηνιάτρων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, διατυπώνουμε στην εκάστοτε αρχή του Υπουργείου του οποίου ηγείστε, το αίτημά μας για ένταξη των κτηνιάτρων στις παιδαγωγικές ειδικότητες που έχουν δικαίωμα να διδάσκουν στα ΕΠΑΛ.

Αναρωτιόμαστε πραγματικά γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα συμβεί, αφού δεν σχετίζεται με οικονομική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Επιπλέον, η μη ένταξή μας στις ειδικότητες που έχουν δικαίωμα να διδάξουν στα ΕΠΑΛ έχει ως αποτέλεσμα την διδασκαλία των μαθημάτων που μας αφορούν από ειδικότητες όπως οι βιολόγοι, οι γεωπόνοι κ.ο.κ.

Η τριτοβάθμια κτηνιατρική εκπαίδευση στην Ελλάδα περιλαμβάνει εκτός από την καθ’ αυτό κτηνιατρική θεραπευτική, τη ζωοτεχνία, την διατροφή των αγροτικών ζώων, την οικολογία, την αγροτική οικονομία και φυσικά την υγιεινή των τροφίμων ζωικής προέλευσης. Ο a priori αποκλεισμός μας από την εκπαίδευση δεν είναι κατανοητός. Ή δε θεωρούμαστε καταρτισμένοι όσο οι άλλοι κλάδοι που δικαιούνται να διδάσκουν π.χ. αιγοπροβατοτροφία ή το Υπουργείο μας αποκλείει αδικαιολόγητα. Θα συμφωνήσετε ότι δίκαια νιώθουμε θιγμένοι.

Περιμένουμε από σας να ενδιαφερθείτε και να διορθώσετε άμεσα αυτή την αδικία. Δε διεκδικούμε τίποτα άλλο παρά μόνο το δικαίωμά μας να προσφέρουμε ως κλάδος και μέσα από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α. ΤΡΑΧΗΛΗ Α. ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ
επιστροφή